Eindelijk nog een groots boksgala in Antwerpen

Nieuws
Op 23 november organiseert Renald De Vulder eindelijk nog eens een groots boksgala in Antwerpen. De meeting vindt plaats in Park Spoor Noord vanaf 17 uur. Er staan onder meer zes prof- en drie Vlaamse titelkampen geprogrammeerd.
Het spektakel begint met vijf amateurkampen met boksers uit Antwerpen. Uiteraard richt men zich in de eerste plaats op de elitekampen. Vijf boksers komen uit de stal van De Vulder. Hij overloopt de kampen:
1) Innocent Ayanwu-Reda Azzaoui (-63kg): ‘De Nederlandse boksers Litte Big Man, genaamd omwille van zijn gebeitelde body en zijn sloperswerk, bokst al twee jaar bij ons. Zijn tegenstander is de Vlaamse kampioen Azzaoui, een jongeman uit West-Vlaanderen, die traint in Frankrijk onder de vleugels van de gekende coach Ali uit Wasquehal’.
2) ‘Voor het eerst heeft het ABA-team een vrouwelijke bokser. Over acht ronden van twee minuten zal men strijden voor de Vlaamse welterstitel (-70kg). Omdat er in land ons geen tegenstander is, moet ‘Miss Nouni’ het opnemen tegen een Bulgaarse tegenstander’ . 3) ‘The Prins of the ring (Nefzi Ayoub) is de beste Belgische technische bokser met een palmares om u tegen te zeggen. Hij staat vijftiende op de IBF-lijst en bekampt de Bulgaar Nenkov.’
4) ‘Karaxha Meriton (Mr TNT) heeft zijn bijnaam niet gestolen. Van zijn vier overwinningen op vijf wedstrijden waren er drie met KO. Nu kampt hij om de Vlaamse titel tegen J-P Habimana, een jongen uit de Thaibokswereld, in een partij over acht ronden van drie minuten in de lichtgewichtencategorie.’
5) ‘Afsluiter van de avond is de internationale wedstrijd Ermano – Il Dottore- Fegatillli tegen Kristian Dochev over acht ronden van drie minuten bij de lichtgewichten. Fegatilli baant zich een weg naar de Europese titel en was al twee keer EBU kampioen. ‘(EM)
*Tickets: van 20 tot 121 euro. Te verkrijgen via www.antwerpsboksgala.com