Afbeelding

Edegems Fitopia dansteam is wereldkampioen

Nieuws

Het Edegemse Fitopia dansteam XN Trick sleepte afgelopen weekend in Praag de wereldtitel hiphop in de wacht bij de juniores onder achttien jaar. Maandagmiddag werden de kersverse wereldkampioenen feestelijk onthaald in hun thuisbasis. Alle nationale media waren aanwezig. Het VTM-nieuws ging de dansers afhalen aan de luchthaven van Zaventem.

Een honderdtal supporters vormden maandagnamiddag een erehaag aan de inkom van de Edegemse fitnessclub Fitopia. Nadat de meisjes van het lokale dansteam in juni goud behaalden op het Europees Kampioenschap in Wenen, schoot Team XN Trick zaterdag opnieuw de hoofdvogel af tijdens het wereldkampioenschap in Tsjechië. Het Edegemse team zakte met vijftien dansers (van 12 tot 17 jaar) af naar Praag, maar tijdens het kampioenschap zelf konden maar acht dansers optreden.

‘De andere zeven stuwden het basisteam ongetwijfeld naar een hoger niveau’, zegt de twintigjarige coach van het dansteam, Fanny Van Geel. ‘Er heerste een gezonde concurrentie in het team, waarbij iedereen elkaar scherp hield.’

Hecht team

Toch zorgde de concurrentiestrijd niet voor spanningen tussen de meisjes. ‘Als iemand het wat moeilijk had of last kreeg van zenuwen, sleurden de anderen haar erdoor. Het is die teamspirit die ons de zege opleverde. Want ook de jury merkte op dat de meisjes een uitzonderlijk hecht team vormen.’

Fitopia is fier op het resultaat van haar dance team.

‘Elke week komen er hier meer dan duizend kinderen een cursus dans, circus of skate volgen. We proberen de kinderen veel bij te leren maar amusement is ook belangrijk. Kinderen motiveren om met plezier te laten bewegen is onze missie. Onze wereldkampioenen zijn ook begonnen als jonge Kidopiaan in Fitopia. Het doet dan ook deugd dat ze op zo’n manier kunnen winnen. We zijn bijzonder fier!’, vertelt Erik Defillet van Fitopia.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding