Gratis kameelrit tijdens Mortsel Jaarmarkt

Nieuws
Mortselnaars hebben het derde weekend van september(20/9) met stip genoteerd in hun agenda. Dan vindt de gekende jaarmarkt plaats. Het succes van de jaarlijkse markt is onder meer te danken aan de rommelmarkt rond de Sint-Benedictuskerk en de aangrenzende straten van Mortsel-Dorp. Tussen 9u en 16u kan je er leuke tweedehandsvoorwerpen op de kop tikken. Ook de warmbloedpaarden, Belgische trekpaarden en verschillende ponysoorten zijn een bezoekje waard. Zij worden, met de rest van de runderen, gekeurd vanaf 10u30.
Op de jaarmarkt kan je ook kennismaken met boekbinden, angora spinnen, leder bewerken, kantklossen, vilten, pottendraaien en het caneren van stoelen en dit rond de Benedictusstraat tussen 10u en 16 uur. Ook ambachtelijke zeep, keramiek, gehaakte poppen en figuren, een imkersgilde en de makers van de fruitsap en –wijnen krijgen een plekje onder de toren.
Een andere publiekstrekker is de kinderboerderij in Hof Ter Linden met schapen, geiten, ganzen, konijnen, een big, een kalf,…, kortom een resem dieren van de kinderboerderij, maar schrik niet wanneer je een gratis ritje mag maken op een kameel. (EM)