Xtreme Xperience biedt 40 extreme sporten aan in De Schorre

Nieuws
Op zondag 14 september, van 12 tot 18 uur, organiseert het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre de vijfde editie van Extreme Xperience. Dit gratis sportfestival is een waanzinnig evenement met meer dan 40 extreme sporten en activiteiten in het teken van de vier natuurelementen: water, lucht, aarde en vuur.
Internationale topatleten leveren spectaculaire demonstraties en professionals staan klaar om bezoekers de nieuwe tricks aan te leren. Nergens anders kun je als bezoeker zoveel sporten zelf uitproberen, zoals mountainboarden, bike trial, muurklimmen, BMX, parapante, breakdance, skateboarden, graffiti, maar ook minder bekende sporten als You.fo., wackitball en cirkelvoetbal. In samenwerking met Sneeuwsport Vlaanderen wordt een sneeuwhelling op de deltaweide geplaatst.
Voor de eerste keer zal het Sled dog racing team van Are to Run aanwezig zijn. Wereldkampioen Stefan Goris is je gids. Zijn husky’s behoren tot de topatleten van de dierenwereld. Ook een aanloop nemen starten op de bob-start – een waarheidsgetrouwe nabootsing van de start op een bobsleebaan is mogelijk. Het vlinderplein met zwevende tent, achter Congrescentrum De Pitte, wordt de plek om de coolste tricks te tonen. Wie wil mountainboarden, snowboarden of skiën dient zich in te schrijven via www.extremexperience.be. (EM)