600 artiesten kruiden Cultuurmarkt van Antwerpen

Nieuws
Op 31 augustus staat de negentiende editie van de cultuurmarkt geprogrammeerd. Je maakt er kennis met het ruime culturele aanbod in Antwerpen. De cultuurmarkt strekt zich uit over 23 locaties. Twaalf musea zijn gratis geopend. Er staan 264 activiteiten en optredens op het programma, waaraan wordt deelgenomen door meer dan 600 artiesten. 172 culturele verenigingen hebben een stand.
Het ruime aanbod vindt men op www.cultuurmarkt.be. We pikken er drie gebeurtenissen uit:
*Er zijn veel optredens, workshops en activiteiten voor kinderen, zelfs voor kleine baby’s: een circusvoorstelling, een draaimolen vol waanzinnige figuren, een verteltheater achterop een fiets, dansworkshops, een lees- en speelhoek, circusateliers,... In HETSTEEN, DE STUDIO en bij Camping CoSta op de Sint-Andriesplaats kan je terecht voor de verzorging van je baby.
*Mourad Bekkour van Nuff Said stelde het programma voor het podium op de Grote Markt samen. Er is wereldmuziek van Upperlip Orchestra, de mystieke mix tussen folk en blues van Kashmere Hakim en de Urban Grooves van VelotroniX, waarbij negen percussionisten op basdrums, drumkits, Marokkaanse krakeb en lamellofonen spelen. Sous Couche brengt wereldmuziek uit Gent, van reggae tot rai, van Arabische Grooves tot funk,...
*Theater Tartaar maakt theater vanuit verhalen, verbeeldingen en ervaringen van acteurs met een handicap. In de binnentuin van de Lange Gasthuisstraat 29 brengen ze een prettig gestoorde en muzikaal mobiele voorstelling over dromen van ver weg of heimwee naar huis. (EM)