Spectaculair Red Bull Streamline nu zaterdag in Bonapartedok

Nieuws

Het spectaculaire Red Bull Streamline concept komt naar ons land. Het brengt spektakel en sensatie op het water van het hoogste niveau en dit aanstaande zaterdag 23 augustus in het Antwerpse Bonapartedok. Zestien atleten, vier obstakels en een 220 meter lange kabel zijn de ingrediënten van de Red Bull Streamline, een cable-wake-competitie met vier deelnemers van elke kabelbaan uit België. Spectaculaire tricks vliegen je om de oren en dit met gratis toegang.

Cable-wake gelijkt wat op wake-boarden. Alleen worden de atleten niet door een boot maar door een kabel voortgetrokken. De sport bestaat al enkele jaren en kent ook bij ons een flinke opmars. Op dit moment kan je ze beoefenen in Knokke en Dilsen-Stokkem. In Meer is de baan bijna af. In Wallonië kan je terecht in Froidchapelle en Tertre.

De vier Belgische clubs selecteerden hun vier beste riders. Na een kwalificatieronde bereiken acht riders de finale.  Over het water zal een kabel van maar liefst 220 meter worden gespannen, die als ruggengraat zal dienen voor de wakeboarders. Ze worden door middel van een touw aan de kabel elektrisch voortgetrokken en moeten zich een weg banen over vier obstakels waarop ze sprongen uitvoeren.

*Het programma: Vrijdag 22/8: 12u Workshops; 17u Vrije oefeningen. Zaterdag 23/8: 10u Workshops; 14u Vrije oefeningen; 18u15 Begin competitie; 20u20 Begin finales; 23u After-party in Café d’Anvers (EM)