Nationaal waterski-showteam houdt open training

Nieuws
Met het oog op het WK Waterski Show (van 12 tot en met 14 september) in het Amerikaanse Janesville geeft het Belgian Waterski Showteam een open training.
België tegen de mastodonten. Zo zou je de deelname van het nationaal team kunnen omschrijven aan de Wereldkampioenschappen waterskishow. Ons land komt uit tegen grootheden als China en de Verenigde Staten, die over veel meer mogelijkheden beschikken. Nochtans kent België een traditie in waterskishow. De West-Vlaamse waterskiclub Klein Strand organiseert al sinds de jaren ‘70 shows en deed regelmatig beroep op professionele skiërs en instructeurs uit Amerika.
In het zog van Klein Strand bekwaamden onder meer het Limburgse WAP & de Maasmasters uit Maaseik en VVW Gierle. Die stellen hun beste skiërs ter beschikking van het team dat bestaat uit twaalf mannelijke en veertien vrouwelijke skiërs, verder drie piloten en drie co-piloten voor de trekboten, twee presentatoren en één coördinator. Om het publiek kennis te laten maken met het team organiseert men een open training in Recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas op zondag 17 augustus om 16 uur. (EM)