Groenplaats wordt dit weekend een basketbalpaleis

Nieuws
Op 25 en 26 juli vormt de Antwerpse Groenplaats het decor van het grootste 3x3 basketbaltornooi in ons land: de finale van Jim Mobile 3x3 wordt er afgewerkt. Het tornooi maakt deel uit van de 3x3 Euro Tour 2014. Op vrijdag strijden 70 ploegen in de kwalificaties voor de laatste plaatsen voor de finales van één dag later. Daarin nemen ze het op tegen de beste teams uit de andere voorrondes. De eerste wedstrijden starten om 10u30 en de finales zijn op de beide dagen rond 18 uur. Het evenement is gratis toegankelijk.
Het tornooi van vrijdag is de laatste van zes voorrondes van de JIM Mobile 3x3 Tour. De finaledag wordt er één om duimen en vingers van af te likken. Beide events worden gekruid met heel wat side-events en acts: 3 point shoot-out, breakdance, freestyle, beatbox, DJ-sets,...Ook de Dunk Contest, met een prijzenpot van 1.350 euro, belooft heel wat spektakel.
De Groenplaats zal worden omgetoverd tot een outdoor basketbalpaleis met zes officiële courts. Er wordt gespeeld in de categorieën u13, U15, u18 jongens, u18 meisjes, +18 mannen en +18 vrouwen. Meer info op www.jimmobile3x3.be (EM)