Tomorrowland is halfweg

Nieuws
De Schorre vormde vorig weekend voor het tiende jaar op rij de locatie voor Tomorrowland. Het festival verliep vlot en ontving de feestvierders onder een blakende zon. Tijdens het eerste weekend ging de brug, die werd ontworpen door Arne Quinze, voor het eerst open voor het publiek. Men heeft nu drie dagen tijd om de boel op te kuisen vooraleer het tweede festivalweekend eraan komt.
In 2005 werd voor de eerste keer in De Schorre Tomorrowland georganiseerd. Het ééndagsfestival groeide uit tot een driedaagse en wist met zijn sprookjesachtige inkleding, oog voor detail en top-dj’s op de affiche een enorme fan-base van over de hele wereld op te bouwen. Dit jaar viert Tomorrowland zijn tiende editie in De Schorre met een éénmalig dubbelweekend.
Speciaal voor de tiende verjaardag ontwierp kunstenaar Arne Quinze een prachtige installatie, ‘One World’. De brug bestaat uit houten latjes waarop iedereen een persoonlijke boodschap kan plaatsen. Het kunstwerk brengt op die manier mensen van over de hele wereld samen, net als Tomorrowland. De brug werd voor het eerst ‘bewandeld’ door de ‘people of tomorrow’, de bezoekers van Tomorrowland dus. Heel wat festivalgangers gingen op zoek naar hun boodschap en er vond zelf een huwelijksaanzoek plaats. Wie er niet bij was heeft nog genoeg tijd om zijn boodschap te ontdekken. De brug blijft permanent staan en vormt een prachtig nieuw wandel- en fietspad langs de vijvers doorheen het domein. In oktober wordt de brug officieel geopend tijdens een publieksevenement.
Tussen de twee festivalweekends door is enkel het toeristisch infokantoor Rupelstreek toegankelijk op 22 en 23 juli. Op 23 juli organiseert Tomorrowland een feest voor haar buren, die naar jaarlijkse gewoonte een rondleiding krijgen.
Na afloop van het festival zal De Schorre in fases toegankelijk zijn. Vanaf 28 juli is het onthaal weer bereikbaar. Vanaf 29 juli zijn de brasserie, buitenspeeltuin en het infokantoor Rupelstreek open. Vanaf 4 augustus volgen het recreatieverhuur, congrescentrum De Pitte en de klimtoren. (EM)