Heruitgave Rumble in da Jungle in Antwerp Boxing Academy

Nieuws

Deze zomer staat Rumble in de Jungle tijdens de maand juli in de Zomer van Antwerpen. De toeschouwer wordt meegesleept in een stomende rollercoaster van videobeelden, livemuziek en podiumkunstenaars met een flinke brok adrenaline. Op de videomuur bezweert Muhammed Ali je met zijn vuist omhoog. In de boksring zie en hoor je iemand hetzelfde doen. Achter hem hitst een 12-koppige band het publiek nog meer op.

Het is een staande voorstelling in de Antwerp Boxing Academy aan de Slachthuislaan, de boksclub van Renald De Vulder, maar je zal geen ogenblik een zitje missen, want je kan gewoon niet anders dan shaken.  Je wordt opgezweept door de tomeloze energie van de bende in de ring en ondergedompeld in de broeierige sfeer van de jaren ‘70 en de zoektocht van de Afro-Amerikanen naar hun roots en de beweging van gelijke rechten, gekruid door blues, Afro-Latin en soul. Zo’n 23 Antwerpse kunstenaars en muzikanten verenigen zich rond de boksmatch van de eeuw tussen Muhammed Ali en George Foreman in Kinshasa in 1974. Dat mondt uit in een energieke ode aan het leven in de grootstad. 

Tot en met 27 juli zijn er voorstellingen op dinsdag, woensdag en donderdag om 20 uur en op zondag om 15 uur. Een ticket kost zes euro en kan worden besteld via www.zva.be. (EM)