Tips om je kind meer te laten bewegen in Triple P Magazine

Nieuws

Triple P Magazine, een halfjaarlijks tijdschrift van onder meer Kind en Gezin dat verschijnt op 48.000 exemplaren, brengt een special rond ‘Breng je kind aan het bewegen’. Triple P staat voor Positive Parenting Program en is een wetenschappelijk onderzocht opvoedingsprogramma dat ouders ondersteunt bij de opvoeding van hun kinderen.

Hoe haal je kinderen van achter de televisie of computer? Wat als je kind niet naar de sportclub wil? Muzikant Axl Peleman vertelt over het verschil tussen zijn bewegingen vroeger en die van zijn zoon Thor nu. Verder vindt men er getuigenissen van drie verschillende ouders en tips over sportief supporteren.

Om gezond te blijven zouden kinderen minstens één uur per dag matig tot intensief moeten bewegen. Zo slapen ze beter, krijgen ze meer energie en een beter humeur maar het bevordert ook hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden.

Gedeputeerde Peter Bellens (CD&V): ‘De veranderingen in onze samenleving zorgen ook voor nieuwe uitdagingen bij het opvoeden van kinderen. Je kinderen laten bewegen in een tijdperk waar computer en televisie steeds prominenter aanwezig zijn is vaak een hele opdracht. Die uitdaging willen we samen met de ouders aangaan. Met Triple P magazine kunnen we een groot deel van onze doelgroep informeren en adviseren op een toegankelijke manier.’

Het magazine is gratis te verkrijgen bij Kind en Gezin, de opvoedingswinkels, bibliotheken en op verdeeladressen die je kan vinden op www.triplepmagazine.be. (EM)