Proefbedrijf Pluimveehouderij uit Geel enig in zijn soort

Nieuws

Het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel is enig in zijn soort. Onlangs werd een nieuwe leghennen- en vleeskuikenstal geopend in aanwezigheid van minister-president Kris Peeters (CD&V). Het complex bestaat nu uit vier stallen en biedt plaats aan 37.600 vleeskuikens en 31.000 leghennen. De stallen zijn opgedeeld in meerdere proefeenheden die apart aangestuurd kunnen worden.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé ‘CD&V): ‘Met de opening van deze stallen zetten we een grote stap voor het toekomstig praktijkonderzoek. We kunnen vele, nieuwe paramaters onderzoeken en vergelijken op grote schaal. Bovendien kunnen de onderzoeken ook vaker worden herhaald in de tijd. Door dit onderzoek onder te brengen in ultramoderne stallen, kunnen we niet alleen antwoorden, zoeken die vandaag leven in de sector, maar ook anticiperen op toekomstige regelgeving en uitdagingen.’

‘Door gemeenschappelijke financiering van de provincie, de Vlaamse Overheid en de sector is praktijkonderzoek neutraal, objectief en ongebonden. De resultaten helpen pluimveehouders de uitrusting van de werkmethodes op hun bedrijf te optimaliseren. Ook de overheid, die de regelgeving uitwerkt, steunt op deze onderzoeksresultaten. Zo zorgen we samen voor goede, gezonde en veilige voeding voor iedereen.’ (EM)