Eén op de drie Belgen zien Rode Duivels in kwartfinales

Nieuws

Volgens een enquête, uitgevoerd door het sportmarketingbureau Repucom, denkt één op drie Belgen dat de Rode Duivels de kwartfinales van de wereldbeker in Brazilië zullen bereiken.

Jérome Bouchat, managing director van Repucom: ‘Dit resultaat illustreert perfect de uitzonderlijke ‘buzz’ rond onze Rode Duivels, die er momenteel leeft bij de Belgische bevolking. Dat enthousiasme is sterker onder de voetbalfans, waar 40% gelooft in een kwartfinale voor onze nationale trots. Toch is er zeker ook sprake van enige voorzichtigheid, aangezien 30% de Belgen maar net voorbij de groepsfase ziet komen en 20% zelfs denkt dat ze daar al zullen sneuvelen. Dit resultaat toont een zeker realisme vermits we toch al sinds 2002 ontbreken op internationale tornooien en dat het WK 2014 voor bijna alle spelers een primeur zal zijn.’

Wanneer we de cijfers in detail ontleden, zien we dat de 15- tot 24-jarigen de Rode Duivels het verst zien komen. 24% van de 50- tot 69-jarigen denkt dat de Belgische ploeg al na de groepsfase terugkeert. 36% van de mannen zien de Rode Duivels de kwartfinales halen tegenover 30% van de vrouwen. Drie procent vrouwen zien België dan weer wereldkampioen worden. Slechts één procent van de mannen gelooft daarin.  Volgens 38% van de Franstaligen zal onze nationale ploeg stranden in de kwartfinales. 30% Vlamingen zijn het daarmee eens. De enquête werd afgenomen bij 1.000 respondenten. (EM)