Afbeelding
Zuidrand Klassiek! cover

Zuidrand Klassiek!

muziek

Op donderdag 16 februari 2023 om 20.15 uur brengt het Duo Calvadoré in de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel een recitalprogramma geïnspireerd op het werk van architect Victor Horta: het Horta-project. Het ‘Duo Calvadoré’ bestaat uit de Nederlandse saxofonist Arno Bornkamp en de Vlaamse pianist Jan Lust.

Naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van het overlijden van architect Victor Horta, bezieler van de Brusselse art nouveau, werd 2018 uitgeroepen tot Victor Horta-feestjaar. In dat kader sloegen Arno en Jan de handen in elkaar en bouwden ze een recitalprogramma op rond de figuur Horta.

Zij gaven de gerenommeerde Vlaamse componist Piet Swerts de opdracht een suite voor altsaxofoon en piano te componeren, geïnspireerd op een van de uniekste creaties van Victor Horta, het Hôtel van Eetvelde uit 1895. Beelden van dit architecturale hoogtepunt worden geprojecteerd tijdens het concert.

Daarnaast brengen Arno en Jan ook Gaudi Sketch#2 – La Pedrera – for alto saxophone and piano van de Braziliaanse componist Felipe Salles, geïnspireerd op de Sagrada Familia van Gaudi, tijdgenoot van Horta. Tot slot hoor je een bewerking voor saxofoon en piano van de vioolsonate van César Franck, een van de grote muzikale architecten uit dezelfde periode. Stuk voor stuk muzikaal-architecturale meesterwerken!

Info en reserveren: Orfeoproducties info@orfeo.be - tel. 03 449 16 87 - CC Mortsel

Tickets: 16 euro - 5 euro voor -26 jaar

Meer info: www.orfeo.be

Een organisatie van Streekvereniging Zuidrand en Orfeoproducties

Afbeelding