Afbeelding
Cultuurproject Dieseghem cover

Cultuurproject Dieseghem

Cultuurproject Dieseghem

Stile Galante - tussen Bach en Mozart

Het ensemble Stile e Gusto sluit de 42ste cyclus van Cultuurproject Dieseghem af op dinsdag 9 mei 2023. Dit dynamische ensemble bestaat uit de vaste kern Ilse Barbaix (hobo/barokhobo) en Dieter Van Handenhoven (orgel/klavecimbel) en bevriende musici in wisselende bezetting, om het barokke en klassieke kamermuziekrepertoire te verkennen en uit te voeren. ‘Stile e Gusto’ tracht artistiek hoogstaande programma’s dicht bij het publiek te brengen. Altijd stijlbewust en met goede smaak.

Met als moto Stile Galante – tussen Bach en Mozart – brengen Ilse en Dieter op hobo en orgel in Mortsel werk van Johann Ludwig Krebs, Carl Philipp Emanuel Bach en Johann Wilhelm Hertel.

Ilses en Dieters muzikale wegen kruisten elkaar aan het conservatorium van Brussel. Vanuit hun gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en historische uitvoering bouwden ze een repertoire uit als duo. Ze deden elk afzonderlijk ervaring op in verschillende orkesten waaronder Collegium Instrumentale Brugense, Opera Ballet Vlaanderen, Il Fondamento, Bach Plus en Brussels Philharmonic.

Praktisch

Ensemble ‘Stile e Gusto’, dinsdag 9 mei 2023 om 20.15 uur in de St.-Lodewijkkerk (Osylei 74 Mortsel)

Nadien praten we met de uitvoerders na in het Dieseghemhof (Osylei 43).

Tickets: 13 euro via neuriske@telenet.be, tel. 03 295 02 04 of bij de kassa vóór het concert

Giro BE59 0689 0002 4126

Afbeelding