Guy Verlinde, dé bluessensatie uit Gent, komt naar Kaleidoscoop Mortsel! cover
Guy Verlinde, dé bluessensatie uit Gent, komt naar Kaleidoscoop Mortsel! cover

Guy Verlinde, dé bluessensatie uit Gent, komt naar Kaleidoscoop Mortsel!

cultuur

Vrijdag 15 december 2023 - 20.15 uur

Een leven vol blues

Samen met zijn onlangs overleden vriend Tiny Legs Tim staat Guy Verlinde aan de wieg van de florerende Gentse blues-scene. Het afgelopen decennium toerde hij non-stop door Europa. Verder speelde hij in tal van prestigieuze clubs en op internationale festivals zoals Blues Peer, Cognac Blues Passions en Moulin Blues. Op deze festivals deelde Guy het podium met grootheden als BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat en Jeff Beck.

Een avond vol verhalen en muziek

Met zijn verhalen en songs weet Verlinde zijn publiek te raken en stuurt hij het telkens met een flinke dosis positiviteit naar huis. Een concert van Guy Verlinde & The Artisans of Solace is een ware reis door het universum van blues, roots en Americana. De band bestaat uit topmuzikanten waarmee Guy in het verleden veel muzikale kilometers afgelegde.
Bassist René Stock, een van de meest gevraagde sessiemuzikanten uit Wallonië en Benoit Maddens achter de drums vormen de ritmesectie. Daarnaast vormen Tom Eylenbosch (piano & banjo) en Olivier Vander Bauwede (harmonica & elektrische gitaar) het muzikale sluitstuk van deze unieke band.

Emotie en positiviteit

Samen brengen zij een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop en wederopstanding. Ze vertellen vooral het verhaal van de positieve kracht van muziek. Guy Verlinde & The Artisans of Solace weten als geen ander hoe ze hun publiek kunnen raken en meeslepen in hun muzikale wereld.

Fikske van ‘t Periodiekske beveelt warm aan!

“Ik heb Guy Verlinde al enkele keren solo aan het werk gehoord en heb alvast mijn tickets besteld. Wie zijn of haar gebruikelijke televisieavond inruilt voor dit concert, zal me eeuwig dankbaar zijn voor dit artikeltje. Boek je tickets met vermelding ‘Fikske Periodiekske’ bij info@kaleidoscoop.be voor het voordeeltarief van 16 euro! Ik hoop je weldra te ontmoeten, want Guy is werkelijk TOP!”

Tekst: Fik Verbiest - Foto © Steven Hendrix