Afbeelding
Museumconcert Jozef Peeters cover

Museumconcert Jozef Peeters

cultuur

Zaterdag 1 april 2023 in FIBAC - Jozef Wautersstraat 21 2600 Berchem - om 11, 13 en 15 uur - rondleiding gevolgd door concert

Sinds oktober loopt in FIBAC een bijzondere tentoonstelling over het werk van de Antwerpse schilder Jozef Peeters, schakelfiguur uit de internationale avant-garde tijdens het interbellum en begin van de vorige eeuw en spilfiguur van de abstracte kunst in België, een strekking die lang ondergewaardeerd bleef, maar uiteindelijk toch de verdienste kreeg waarop ze recht had. De bezielers van FIBAC hebben veel belangrijke werken verzameld en een waardevolle privécollectie opgebouwd die erkend wordt door de belangrijkste musea ter wereld.

De tentoonstelling over Jozef Peeters kreeg veel aandacht in de media en werd overladen met heel positieve recensies. FIBAC is alleen te bezoeken na afspraak, maar de tentoonstelling over Jozef Peeters loopt ten einde in maart. Als je Jozef Peeters toch gemist zou hebben bieden we nog een laatste kans aan op 1 april 2023 om de expo te bezoeken met toelichting door Peter Pauwels, curator van de tentoonstelling en auteur van het prestigieuze boekwerk ‘Jozef Peeters en de strijd tegen den Tingeltangel‘. De rondleiding wordt afgesloten met een pianorecital door de Japans-Amerikaanse Emi See, die een futuristisch werk uitvoert van George Antheil.

Tickets en reserveren

We bieden 3 groepen van maximum 30 personen de gelegenheid om op zaterdag 1 april 2023 om 11 uur, 13 uur of 15 uur de tentoonstelling te bezoeken met rondleiding door Peter Pauwels, gevolgd door een concert door de Japans-Amerikaanse Emi See, die muziek heeft gekozen die volledig aansluit op het oeuvre van Jozef Peeters en zijn tijdgenoten.

Tickets kosten 22 euro en zijn verkrijgbaar via https://tickets.roodfluweel.be/orfeo.

Verdere info: www.orfeo.be/museumconcerten of 03 449 16 87