Nemen robots het binnenkort over?

1

 

BERCHEM – Er wordt vaak gesproken over de digitalisering van onze maatschappij. Moeten we angst hebben dat robots onze job zullen overnemen? Jef Van Gool vindt van niet en wil mensen zelf leren te programmeren met zijn nieuwe project Smartninja. Code wordt volgens Jef de belangrijkste 2de taal.

 Smartninja bereidt ons voor

Smartninja werd opgericht in Slovenië in 2015 en is nu als franchise actief in 10 Europese landen. Reeds meer dan 1000 cursisten volgden met succes de opleidingen en vonden zo een job. De missie van Smartninja is om toonaangevend te zijn in moderne IT-opleidingen.

Waarom voor Smartninja kiezen? Zijn er niet al voldoende opleidingen?

“Er zijn heel wat onlineopleidingen, maar dat is niet hetzelfde. Ten eerste hebben wij lesgevers die jaren ervaring hebben als programmeur. Bovendien staat het leslokaal open om ‘leraarloos’ te werken, wat wil zeggen dat mensen buiten de lesuren in de coworking terecht kunnen om samen aan opdrachten te werken. Verder is er ook nog een onlineforum waar je vragen kan stellen. En ten slotte zijn onze cursussen niet alleen van het hoogste niveau, ze worden voortdurend verbeterd door de input van vele mensen over alle franchises. Daarbovenop hebben we een partnership met Cronos en zo proberen we onze beste studenten aan een job te helpen na hun opleiding”, zegt initiatiefnemer Jef Van Gool.

Waarom Smartninja en wie is de doelgroep?

“Ik ben zelf iemand die voortdurend bijleert. Als oprichter van Sherlock SEO Agency nam ik onlangs ‘Activate.me’, het grootste onlinecoachingplatform in Vlaanderen, over van Steven Selleslaghs (High On Life). Op hetzelfde moment kwam er een aanvraag binnen om Smartninja in België op te richten. Omdat dit perfect aansluit bij mijn levensvisie en andere zakelijke projecten, kon ik dit echt niet laten liggen.

De eerste cursus is een basiscursus webdevelopment waarvoor geen voorkennis vereist is. De wil om te slagen volstaat. Wil je omscholen, dan volg je de volledige reeks van 3 opleidingen. Wil je alleen bijscholen, bijvoorbeeld als manager, dan volg je bijvoorbeeld alleen de basiscursus.”

Smartninja start begin april

Op 3 april gaat SmartNinja België van start met een basiscursus webdevelopment 1. Er is plaats voor een 10-tal personen. Meld je aan met code “Mensen zijn Media” en ontvang 10% korting! De lessen vinden plaats in Fosbury & Sons in Berchem, vlak bij brouwerij De Koninck. Op 15 maart om 19u vindt daar een infosessie plaats.

Voor meer info: www.smartninja.be

Geen posts om weer te geven

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here