Neerdorpen KLASSIEK!

0

Donderdag 27 oktober 2016 om 20.15 uur – Sint-Leonarduskerk Aartselaar – harptrio Olsi Leka – Paris, La belle époque

 Harptrio (viool, cello, harp) – viool: Shirly Laub, violiste bij Oxalys – cello: Olsi Leka, aanvoerder cello bij het NOB, docent conservatorium van Antwerpen – harp: Samia Bousbaïne, aanvoerder harp bij De filharmonie, lid Ictus ensemble

“La belle époque”, Parijs, einde van de 19de eeuw

De eerste vruchten van de moderniteit in een zachte en dromerige wereld waar de zoektocht naar schoonheid, natuur en exotisme, het centrum van het muzikale discours geworden zijn. In deze wereld waar het overtollige, absint en opium, onmiskenbare inspiratiebron waren, werd door de componisten een nieuwe muzikale taal gecreëerd. Ze slagen erin om de bewegingen en geluiden van de natuur, de vallende bladeren, de ruisende bomen, de wind en de zonsopgang in muziek te reproduceren. Een muzikale wereld waarin de mythologie en zijn schepselen, meerminnen, faunen, feeën, tot leven komen en onze verbeelding doen ontwaken …

Shirly Laub begint viool te spelen op vierjarige leeftijd. Als soliste en kamermusicus (stichtend lid en eerste viool Oxalys) speelt ze in prestigieuze zalen over de hele wereld.

Olsi Leka, geboren in Tirana (Albanië), begon cello te studeren op zesjarige leeftijd. De laatste jaren heeft Olsi Leka als solist vele celloconcerto’s in verschillende landen van Europa vertolkt.

Samia Bousbaïne heeft de Franse nationaliteit. Ze maakte op vierjarige leeftijd haar muzikale debuut. Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel perfectioneerde zij het harpspel.

Info & reserveren

  • Via Orfeoproducties, info@orfeo.be of tel. 03 449 16 87

De reservering is definitief na betaling op het rekeningnummer BE11 3630 0198 9348 (Orfeoproducties vzw) met vermelding van de datum van het concert en het aantal tickets. De tickets zullen klaarliggen bij de kassa.

  • Je kan je ook wenden tot de cultuurdiensten en culturele centra van de deelnemende gemeenten.
  • Ticket 12 euro en 5 euro voor -26 – abonnement voor 7 concerten: 60 euro

Meer info op www.orfeo.be en de cultuurdienst van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel

www.orfeo.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here