Mortsel bestuift op de Toekomstdag op 30 maart

0

Mortsel bestuift – en dat is geen BIJzaak!

Maakte jij al kennis met Mortsel bestuift? Via dat platform kan je samen met je stadsgenoten nadenken over de toekomst van de stad. Heb je leuke ideeën of voorstellen, dan kan je ze delen via www.mortselbestuift.be. Zo maken de Mortselaars, door elkaar te “bestuiven” met hun ideeën, samen hun stad aangenamer, mooier en bruisender!

Mortsel bestuift hoopt van de bewoners een hele reeks voorstellen en ideeën te krijgen. Zo kan een compleet beeld gevormd worden van hoe de Mortselaren hun stad in de kijker zetten en hoe ze haar willen veranderen en verbeteren. Via dit unieke project zal hopelijk een wervelwind aan inspiratie volgen dat alle inwoners en bezoekers van Mortsel ten goede komt.

Je kan voorstellen indienen in vier verschillende categorieën: Fijne omgeving en buurt, Leven, organiseren en beleven, Zorgen voor elkaar en anderen en “andere”. Zo werden er al voorstellen ingediend over groen in Fort 4, over samen je buurt boenen, over groepsaankopen, over street art, over een winterfestival, over een kinderboerderij met groentetuin – te veel om op te noemen.

De Mortselaars barsten duidelijk van de goede ideeën. Opvallend is het aantal “actuele” voorstellen: er is bijvoorbeeld veel vraag naar meer groen, naar meer lokaal winkelen, naar meer participatie en onderlinge verbondenheid. Mortsel is dus onmiskenbaar klaar voor de stap naar meer duurzaamheid.

Op de Toekomstdag van 30 maart kan je samen met je stadsgenoten nadenken over het Mortsel van 2030, de grote lijnen van toekomstig Mortsel uitzetten en in de lijn daarvan ideeën omzetten in concrete acties.

Heb jij ideeën voor je stad? Registreer je dan op www.mortselbestuift.be en geef je voorstel door. Dat kan nog tot 10 maart. Beschrijf het met een goede titel en een duidelijke toelichting, geef eventueel een leuke foto mee en motiveer waarom het volgens jou een goed voorstel is. Geef helder aan hoe je het ziet en waar. Vergeet niet je vrienden, buren en kennissen aan te moedigen om te stemmen op je bijdrage of om zelf ook een vraag in te dienen. Neem zelf ook al eens een kijkje tussen de andere voorstellen en stem op het voorstel waarin je wel wat ziet.

De ideeën zullen onder andere gebruikt worden op de Toekomstdag. Noteer die dag zeker ook al in je agenda zodat je kan komen mee-denken en mee-bestuiven! Over het resultaat van die dag lees je later natuurlijk meer in ’t Periodiekske!

Mortsel bestuift – ’t is aan u/nu!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here