Met geknipte vleugels kan je niet vliegen

0

MORTSEL – WALPURGIS is goed bezig en houdt al zolang het hoofd boven water, dat zal hen nu ook wel lukken. Zoiets moeten de commissieleden van de Provincie Antwerpen gedacht of gehoopt hebben toen ze het aanvraagdossier van WALPURGIS voor een eenmalige en uitzonderlijke projectsubsidie om het FENIKS FESTIVAL in 2017 te kunnen verderzetten, terzijde schoven.

Op zich begrijpelijk want ondanks de systematische besparingen op cultuur was WALPURGIS de afgelopen jaren niet te stoppen. Behalve het creëren van haar eigen voorstellingen, organiseert het gezelschap elk jaar een festival waarin uiteenlopende muziektheaterprojecten van minder bekende artiesten voor een breed publiek toegankelijk gemaakt worden.

“Wij zaten in een ‘flow’ en wilden bewijzen dat we zelfs met geknipte vleugels konden blijven vliegen. Maar er bestaat zoiets als een grens die niet overschreden mag worden. Die grens is vandaag bereikt. Dat signaal vandaag niet geven, zou heel verkeerd zijn.”, zegt artistiek leider Judith Vindevogel.

Dit jaar dus geen FENIKS FESTIVAL. Wel houdt WALPURGIS haar ongecensureerde lezing van Mozarts opera Lucio Silla op de affiche. Die wordt traditiegetrouw met een knipoog geserveerd. De Munt coproduceert en acteur Ivan Pecnik speelt de rol van dictator Silla.

Foto: © Stef Depover

Silla Revisited – 21-24 sept, deFENIKS, Mortsel – daarna te zien in Brussel, Leuven en Mol – www.walpurgis.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here