Afbeelding

Spelenderwijs Frans leren bij Taal Plus

Maatschappelijk

Dit schooljaar organiseert Taal Plus voor de 22ste keer wekelijkse lesjes “Spelend Frans Leren”. De vereniging wil kinderen en jongeren de kans bieden om op een leuke en speelse manier het Frans onder de knie te krijgen.

Coördinator Klaartje Vandersypen: “In 1997 startte Daniël Van den wouwer met Taal Plus om kinderen en jongeren extra spreekkansen te geven, en zo hun communicatieve vaardigheden te versterken. In de loop van de afgelopen 20 jaren zijn we gegroeid tot een vaste waarde met jaarlijks meer dan 300 deelnemers aan onze lessenreeks en zomerstages. We hebben 6 niveaus met elk een eigen cursus. Die is op een didactisch doordachte manier opgesteld, maar brengt het Frans via leuke spelletjes en creatieve activiteiten aan. De leerkrachten van Taal Plus krijgen op hun beurt opleiding in deze methodiek. De enthousiaste reacties van deelnemers en ouders tonen dat we een sterke formule gevonden hebben!”
Ook Taal Plus-leerkracht Caroline Block is enthousiast: “Op school is Frans niet altijd een populair vak. Bij Taal Plus zien we echter kinderen die graag naar de lesjes komen, zich goed amuseren en veel Frans bijleren – vooral in hun communicatieve vaardigheden, waar Taal Plus het meest op inzet. Dat geeft natuurlijk veel voldoening.”
Ook dit schooljaar zijn alle kinderen/jongeren tussen 6 en 16 jaar opnieuw hartelijk welkom. De lessenreeks start op 1 oktober (lessenreeks op zaterdagvoormiddag) of 5 oktober (lessenreeks op woensdagnamiddag) en gaat door in Brasschaat en in Mortsel. Voor informatie en inschrijving kan je terecht op www.taalplus.be of info@taalplus.be.