Afbeelding

Lint stelt pilootproject “Meter en Peter” voor tijdens de feestelijke inhuldiging van het Speelpleintje Papendonk en de nieuwe hondenlosloo

Maatschappelijk
Vorige week werden de nieuwe hondenlosloopzone en het nieuwe speelplein in Lint officieel ingehuldigd door enkele bewoners, kinderen en het gemeentelijke personeel dat deze projecten mogelijk heeft gemaakt.
Lint is klein in oppervlakte maar telt veel hondenliefhebbers, en met deze zeer ruime hondenlosloopzone is er extra ruimte gecreëerd waar de honden naar hartenlust kunnen lopen en spelen. Hier en daar dienen nog enkele aanvullingen te gebeuren; zo zal er binnenkort nog een zitbank geplaatst worden.
In Papendonk investeerde het gemeentebestuur in 2017-2018, in samenspraak met de buurt, in een nieuw speelterrein. Men maakte van het nieuwe gegeven in de wijk meteen gebruik om het proefproject “Meter en peter van het speelterrein” op te starten, dat de veiligheid van de spelende kinderen ten goede moet komen. Om die veiligheid te garanderen zijn er al verschillende rondgangen ter controle van de speelterreinen en houdt de technische dienst, die o.a. instaat voor het leegmaken van de vuilbakjes en het onderhoud van de terreinen, een oogje in het zeil. Jaarlijks worden de speelterreinen bovendien gekeurd door IGEAN, een onafhankelijk keuringsorganisme.
Jammer genoeg kunnen de gemeentelijke diensten niet overal constant aanwezig zijn, waardoor storend gedrag, schade aan de toestellen, vandalisme en/of sporen van slijtage soms te laat opgemerkt worden. Daarom vraagt de gemeente aan waakzame buurtbewoners om mee een oogje in het zeil te houden. Zij zijn de peters en meters van de speelzone en signaleren als eerste onregelmatigheden aan het gemeentebestuur.
De gemeente wil meteen ook graag een warme oproep lanceren voor alle andere speelpleintjes in de gemeente. Woon je zelf in de buurt van een speelterrein en/of bezoek je regelmatig een speelterrein? Heb je een hart voor kinderen en oog voor hun veiligheid? Dan ben jij misschien wel de geschikte meter of peter van het speelterrein.
Is dit iets voor jou?  Bezorg dan je contactgegevens (naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer) aan de vrijetijdsdienst, uit@lint.be of 03 455 12 13.