Afbeelding

‘In de Buurt’ verhuist, blijft in de buurt en … blijft werken aan geluk en verbondenheid!

Maatschappelijk

‘In de Buurt’ is iedereen zeer dankbaar voor alle hulp en zet in de toekomst met de steun van oude en nieuwe sympathisanten haar werking verder. Omdat de vzw jouw steun en engagement enorm waardeert, zocht men naar mogelijkheden om helpen interessanter te maken. Wat de giften betreft, werd ‘In de Buurt’ daarom ondergebracht onder de koepel van Caritas Hulpbetoon vzw. Via projectsubsidies kan men in de toekomst fiscale attesten bezorgen. Stortingen mogen vanaf nu gebeuren op rekeningnummer BE80 7765 9023 3377 van vzw Caritas Hulpbetoon - Liefdadigheidsstraat 39 - 1210 Brussel en met de uitdrukkelijke mededeling ‘Projectnummer 8393 vzw ‘In de Buurt Mortsel’. Schenkers van meer dan 40 euro per jaar ontvangen van Caritas Hulpbetoon een fiscaal attest.


MORTSEL - Vzw ‘In de Buurt’ komt met de voedselbedeling en de geefwinkel ondertussen al bijna 3 jaar tegemoet aan de steeds groeiende vraag naar hulp. Met het voormalige Lepelhof als uitvalsbasis bleek al snel dat de vzw, samen met de buurtbewoners en andere sympathisanten, heel wat kon betekenen voor een steeds grotere groep mensen. Mensen die het, om welke reden dan ook, moeilijk hebben om rond te komen. Giften en praktische en morele ondersteuning maken het voor ‘In de Buurt’ mogelijk om deze mensen te bereiken en daadwerkelijk bij te staan. Op 21 oktober verhuist de vzw enkele straten verder naar Meerminne 6. Daar hervat ‘In de Buurt’ haar broodnodige activiteiten vanaf 10 november 2017.

Naar aanleiding van ‘De Warmste Week’ lanceert Mensen zijn Media graag een miniactie en een warme oproep om ‘In de Buurt’ te steunen via een maandabonnement voor 1 van volgende producten: melk 8 euro, groenten 10 euro en Pampers 12 euro. Dit systeem geeft ‘In de Buurt’ de mogelijkheid om deze producten zelf aan te kopen en ze wekelijks te bezorgen aan mensen die moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. Indien je geen fiscaal attest wenst te ontvangen, kan je gewoon blijven storten op de oude rekening met nummer BE 19 9731 2567 1012.


Warme oproep 

Voor ieder nieuw abonnement dat ‘In de Buurt’ ontvangt vanaf heden tot en met 31/12/2017, schenkt Mensen zijn Media 5 euro extra aan de vzw. Dit doen we graag om de eenvoudige reden dat we weten dat ‘In de Buurt’ een burgerinitiatief is dat is ontstaan uit en draait op puur idealisme en liefdevol engagement. Vrijwilligers en buurtbewoners trekken de kar, waardoor ‘In de Buurt’ nauwelijks werkingskosten heeft en bijna alle steun effectief terechtkomt waar ze thuishoort! Op die manier werkt vzw ‘In de Buurt’ daadwerkelijk aan meer geluk en verbondenheid en dat, lieve lezer, verdient onze en hopelijk ook jouw steun.

Alvast bedankt en kom gerust eens langs, iedere vrijdag van 12 tot 16 uur … Bij het ‘In de Buurt’-team is iedereen altijd hartelijk welkom!

Meer weten? Nele Moris - In de Buurt vzw –  Meerminne 6 - 2640 Mortsel * idbmortsel@hotmail.com

“Echte sociale zekerheid is de zekerheid dat we nooit iets tekort zullen komen omdat we deel uitmaken van een gemeenschap van mensen die bereid zijn om te zorgen voor elkaar.” – Fik Verbiest