Afbeelding
VIKTOR in de kijker

VIKTOR in de kijker

Literatuur

Viktor is een kleine eenhoorn, zo’n fabelachtig dier in de gedaante van een paard met een lange, schroefvormige hoorn midden op het voorhoofd, die volgens het volksgeloof alleen door een reine maagd kan worden gevangen en die daarom als symbool van Christus werd beschouwd. In de bijbel komt hij voor als een zeer sterk dier, met name als een neushoorn.

In de schitterende boekjes van Aurélie Chien Chow Chine, bestemd voor twee- à driejarigen, is Viktor een kleine eenhoorn. Hij lijkt op alle andere eenhoorns of toch niet helemaal. Hij heeft regenboogkleurige manen die van kleur kunnen veranderen bij alles wat hij voelt. In Frankrijk verschenen al meer dan een half dozijn boekjes rond Viktor en telkens als er een nieuwe titel wordt aangeboden vliegen die in een mum van tijd de deur uit. Haast in alle lagere en kleuterscholen worden ze gelezen en geprezen.

Momentopnamen

Zeven titels zijn er intussen ook in het Nederlands verkrijgbaar. Ze behandelen stuk voor stuk momentopnamen uit de leefwereld van de ukken.

In IK KAN NIET SLAPEN ligt Viktor te woelen in zijn bed. Moet hij wachten tot de slaap vanzelf komt? Dat helpt niet! Wat dan wel?

In IK VERVEEL MIJ weet Viktor niet wat hij moet doen, ook al heeft hij kasten vol speelgoed. Toch slaagt Viktor erin de verveling te verjagen! Door plezier te maken met zijn verbeelding!

Benoemen en beheersen van gevoelens

Dit is in eerste instantie een reeks boekjes, speciaal ontworpen om kinderen te helpen met het benoemen en beheersen van hun gevoelens onder de reekstitel WAT VIKTOR VOELT; geschreven en geïllustreerd door Aurélie Chien Chow Chine, in Parijs geboren en relaxatietherapeute, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Tot dusver verkrijgbaar in het Nederlands: Ik verveel mij, Ik kan niet slapen, Ik ben koppig, Ik heb spijt, Ik ben bang, Ik ben boos, Ik ben blij.

Uitgever: Ballon Kids

Afmetingen: 185 mm bij 185 mm

Uitvoering: harde cover, 32 bladzijden per deeltje, prijs: 7,50 euro per deeltje

John Rijpens