Kwaliteitslager Jurgen Asselberghs wint op een haar na de Hospitality Award 2016!

0

 

VREMDE – “De middenstand regeert het land, beter dan ooit tevoren …” zijn de historische woorden van wijlen Luc Devos in zijn grote hit Mia. Wie alvast het licht gezien heeft, is kwaliteitslager Jurgen Asselberghs uit Vremde. Jurgen en partner Vonny werden verdienstelijk tweede uit de lange rij van 400 slagerij-, traiteur en horecazaken die werden bezocht met het oog op de uitreiking van de Hospitality Awards 2016. De wedstrijd streeft ernaar om de algemene kwaliteit in de horeca- en retailsector te bestendigen en waar nodig te verbeteren. Bovendien levert hij de deelnemers heel wat bruikbare feedback op die de kwaliteit van hun dienstverlening ten goede komt.

 Door middel van ‘mystery shopping’ contacteren de organisatoren detailhandelaars meermaals om te peilen naar de klantgerichtheid en interne organisatie van hun bedrijf. Er wordt eveneens rekening gehouden met de manier waarop de handelaars communiceren aan de toonbank, de telefoon en ook via hun website, e-mail en sociale media. Uit de 400 gecontacteerde zaken werden 24 slager-traiteurs genomineerd, waaronder Jurgen Asselberghs. De zilveren medaille van de geboren en getogen Vremdenaar is een mooie waardering voor een carrière van 36 jaar hard werken. Bovendien komt de award op het juiste moment. “Iedereen weet dat onze sector de afgelopen jaren bijna permanent onder vuur heeft gelegen. Midden jaren ’90 was er de hormonenmaffia, gevolgd door de varkenspest, de dolle koeienziekte en de dioxinecrisis … En toch had geen van al deze gebeurtenissen de impact op onze zaak als de voorbije infrastructuurwerken in onze gemeente”, aldus Jurgen. “Ik begrijp dat de werken nu eenmaal moesten gebeuren en het resultaat mag er best zijn, maar helaas komen vroegere trouwe klanten maar met mondjesmaat terug naar onze winkel. Deze award is een aangename verrassing die ons toch de moed geeft om door te gaan met onze slagerij en ons ondertussen razend populaire concept ‘de BBQ Koning’, dat ik circa 12 jaar geleden ben opgestart.”

Zonder het concept van de ‘BBQ Koning’ en de professionalisering van de website, twijfelt Jurgen eraan of zijn mooie zaak de werken in Vremde wel had overleefd. “Vóór de werken stond onze winkel op dit moment zo goed als zeker vol klanten en dat was haast iedere dag het geval”, zucht Jurgen. “Nu komen er een pak minder klanten over de vloer en dat terwijl er aan de kwaliteit van onze producten niets is veranderd!” Dat deze kwaliteit niets te wensen overlaat, bewijst slager Asselberghs met de Hospitality Award, maar ook met heel wat erkenningen uit het verleden. Zo behaalde hij de PIVA-cup in 1993 en de 1ste prijs SLAVAKTO voor zijn BBQ-worst, uitgereikt op een internationale wedstrijd in Utrecht (1995). Dit unieke kwaliteitsproduct werd destijds door specialisten gekeurd op o.a. smaak, textuur en kleur en is nog steeds verkrijgbaar en zeer geliefd bij de sympathieke BBQ Koning van Vremde! In 2010 werd de Filet d’Anvers van Asselberghs nog bekroond met goud tijdens “De Prijskamp van de Vette Os” in Antwerpen. Verder rookt en zout Jurgen zijn vleeswaren op een ambachtelijke wijze, waardoor zijn gezouten en gerookt spek geliefd is in heel de regio. Hetzelfde geldt trouwens voor zijn eigen gemaakte bloedworst en overheerlijke witte en zwarte beulingen.

Momenteel is het paradepaardje van de ‘BBQ Koning’ het varken of lam aan het spit. Hiermee komt Jurgen bij klanten of organisaties thuis. Deze formule is zodanig in trek dat hij genoodzaakt was om zich onlangs het 3de professionele spit aan te schaffen.

We wensen Jurgen en Vonny het allerbeste in het vernieuwde centrum van Vremde en raden iedereen aan om eens een kijkje en ‘proefje’ te komen nemen bij Ambachtelijk slager Asselberghs – Weverstraat 8 – 2531 Vremde. Op donderdag is de zaak gesloten.

Wie zich thuis wil laten verrassen, kan terecht op www.bbqkoning.be.

Fik Verbiest

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here