Kunst kijken … AchterGlas!

0
Kunst kijken ... AchterGlas!

Het coronavirus maakt het ons al lang moeilijk en het ziet ernaar uit dat we ook deze winter anders zullen moeten invullen dan we gewend zijn. Toch kunnen de coronamaatregelen ook een opportuniteit bieden en sommige activiteiten die al langer bestonden, lijken zelfs wel speciaal voor coronatijden gemaakt. Zo ook de tweejaarlijkse tentoonstelling AchterGlas. Veel mensen hebben wandelen opnieuw ontdekt als heilzame tijdsbesteding. Eerder fleurden knuffelberen achter onze vensters al de wandelingen van onze kleintjes op, deze winter kunnen kunstminnende wandelaars in openlucht veilig kunstwerken bekijken … AchterGlas!

De bewoners van het smalle gedeelte van de Mortselsesteenweg stellen ook voor deze negende editie AchterGlas hun vensters ter beschikking voor de kunstwerken van een aantal artiesten. Van valavond tot 22 uur gelden de vensters van de huizen als verlichte uitstalramen. Een sprookjesachtige belevenis tijdens de donkere wintermaanden, georganiseerd door geëngageerde buren.

Na het thema “Water” in 2015 heeft AchterGlas met “Inspirerend Vuur” dit jaar opnieuw gekozen voor een van de vier elementen. Vuur doet denken aan verwoestende oerkracht, maar ook aan warmte en aan hartstocht. Het diende lang geleden al om voedsel te bereiden, maar evengoed om wapens te smeden; Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mensen; God toonde zich aan Mozes in een brandende struik; in de Oosterse filosofie is vuur het hoogste energieniveau en ga zo maar door. “Inspirerend Vuur” belooft dus een diverse tentoonstelling te worden.

Je kan de tentoonstelling AchterGlas bekijken achter de vensters in het smalle gedeelte van de Mortselsesteenweg en van Cultuurcentrum De Markgraaf (Kapelstraat 8) en in de Sint-Laurentiuskerk (Mortselsesteenweg 5), van 23 januari tot en met 6 februari 2021. De kerk is toegankelijk op werkdagen van 19 tot 21 uur en tijdens het weekend van 14 tot 18 uur en van 19 tot 21 uur. Er zullen ook begeleide wandelingen met toelichting over de werken doorgaan.

Check voor je bezoek de website achterglas.be voor meer informatie en voor recente corona-updates.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here