Klimaatstakers overhandigen brief aan Antwerpse politici

0

Vandaag, 20 september, vindt over de hele wereld de Global Climate Strike plaats. De actie vormt het startschot voor een heuse klimaatweek. Daarmee willen de actievoerders onder andere de grote VN-klimaattop van maandag in New York onder druk zetten. In het Antwerpse ontving burgemeester Bart De Wever van de actievoerders een brief met de vraag naar dringende concrete maatregelen.

Honderdduizenden mensen nemen vandaag deel aan acties over de hele wereld (Australië, Thailand, Tsjechië, Duitsland, …). Volgens VRT nieuws zijn er acties in meer dan 150 landen. Ook in Brussel is er momenteel een klimaatstaking aan de gang waaraan volgens de politie zo’n 15 000 mensen deelnemen. Uiteraard zijn er veel leden van Youth for Climate op het appel – zij geven zo het startschot voor hun tweede reeks klimaatbetogingen. Daarnaast nemen onder andere ook enkele wetenschappers en vakbonden deel.

Antwerpen

In Antwerpen was er vanochtend een kleinere actie. Daar overhandigden de deelnemers een brief aan de burgemeester, het schepencollege en alle andere politici. Hieronder kan je de brief integraal nalezen.

Meer weten? Lees hier het interview met Grootouders voor het Klimaat.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here