In Wilrijk begint de 127e jaarmarkt

0

Op maandag 13 augustus haalt Wilrijk alles uit de kast tijdens de 127e jaarmarkt. In het centrum van het Geitendorp vinden die dag onder meer veetentoonstellingen, twee wielerwedstrijden, een vuurwerk en tal van optredens plaats. Ook dit weekend valt er al heel wat te beleven op en rond de Bist.

Opwarmen tijdens het weekend

Tijdens het jaarmarktweekend vind je in het centrum tal van tentoonstellingen van onder andere schildersverenigingen, aquariumhouders en oldtimerclubs. Zo kan je in het districtshuis werk bekijken van de Koninklijke Sint-Lukasgilde en van Lieve Matthys, die vorig jaar de wedstrijd van het Schildersateljee won. Koopjesjagers kunnen zich uitleven op de rommelmarkten.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus vindt het gratis rockfestival Willrock plaats in het Steytelinckpark. Bekende gasten tijdens deze editie zijn onder andere Fleddy Melculy en The Clement Peerens Explosition. Op zondag komen onder andere Sabien Thiels en Garry Hagger langs: zij warmen het publiek op voor het grote meezingfeest ‘Swinging Bist’. Ondertussen draaien de attracties van de zomerkermis nog op volle toeren.

Veetentoonstellingen, wielerkoersen en muziek op maandag

Het feestweekend bereikt zijn hoogtepunt op maandag 13 augustus. In de voormiddag wordt het centrum bevolkt door honderden landbouwpaarden, runderen en tal van andere diersoorten voor de traditionele veetentoonstelling. Uiteraard zijn ook de iconische geitjes op de afspraak. Vanaf 13 uur kunnen kinderen én volwassenen het tegen elkaar opnemen op steps tijdens de Trottinettenkoers die doorgaat op een gesloten parcours op de Bist. De koers stamt al uit de jaren ’30 – nostalgie gegarandeerd dus. Inschrijven kan nog tot zondagavond 22 uur via deze link.

Om 15 uur vindt een internationale wielerwedstrijd plaats voor Dames Elite. ’s Avonds bekampen wielertoppers uit binnen- en buitenland elkaar in een spectaculaire race van 100 kilometer achter dernymotoren. De race begint om 19 uur. Je mag alvast uitkijken naar Belgische toppers als Jelle Vanendert, Iljo Keisse en ex-Belgisch kampioen Jürgen Roelandts. De buitenlandse blikvanger is Italiaan Elia Viviani, die dit jaar nog het puntenklassement won in de Ronde van Italië en regerend Olympisch kampioen is in het omnium. Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens: “Ondanks dat het er niet gemakkelijker op wordt om grote namen, nationale en internationale wielrenners naar criteriums te krijgen heeft de Koninklijke Wielerclub Feestcomité Wilrijk toch een geweldig deelnemersveld samengesteld. Als districtsbestuur kunnen we dit alleen maar toejuichen en de organisatie bedanken voor het fantastische werk.”

Get Ready! is de muzikale headliner. De legendarische boysband pakt de Bist in om 22.30 uur. Eerder op de dag is er ook muziek van Yves Segers en Les Copines, de meidengroep van Isabelle A en Ianthe Tavernier (uit ‘De Buurtpolitie’).  Het vuurwerk zorgt ten slotte voor een knetterend en kleurrijk slotakkoord.

De organisatie is enthousiast

“De zomer van Wilrijk blijft maar duren”, stelt districtsschepen voor feestelijkheden Hans Ides. “De jaarmarkt is al lang een geweldige traditie in Wilrijk en ook dit jaar maken we er alweer een memorabele editie van met onder meer spetterende optredens, de trottinettenkoers, de schilderswedstrijd, de geitenmarkt en de veetentoonstelling.”

“De jaarmarkt is een regelrechte klassieker op de Wilrijkse feestkalender”, beaamt districtsburgemeester Kristof Bossuyt. “Ik kijk in het bijzonder uit naar de jubileumeditie van het dernyfestival, waarbij de renners als eerste de vernieuwde Kleinesteenweg zullen uitproberen.”

Alle info over de 127e jaargang vind je op de website van de jaarmarkt

Foto’s: © Wilrijk

Lees ook: 61ste Lichtfeesten in Reet

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here