Haal je diploma secundair via het volwassenenonderwijs

0
Haal je diploma secundair via het volwassenenonderwijs

CVO Vitant biedt 15 opleidingen aan met een diploma secundair onderwijs die zowel uitzicht geven op verdere studies als op werkgelegenheid. De waaier is breed en gaat van voedingsrichtingen zoals kok, kelner, sommelier, slager en bakker tot administratieve richtingen als administratief medewerker, medisch administratief assistent en transport- en logistiek medewerker tot elektromecanicien en mode.

ASO-diploma via volwassenenonderwijs

Dat je naast een diplomagerichte beroepsopleidingen ook een ASO-diploma kan halen in het volwassenenonderwijs is vaak minder bekend. Op de campus Maalboot in Hoboken kan je ASO Humane Wetenschappen of ASO Wetenschappen-Wiskunde volgen. Heb je geen getuigschrift tweede graad behaald? Dan is er een voortraject ASO. Daarnaast is er het OPSTAP-traject dat de Nederlandse taalbeheersing versterkt. Dat die aanpak werkt, blijkt uit de talrijke oud-cursisten op hogescholen en universiteiten. Zo schopte Alice Roothooft het van poetsvrouw tot magistraat.

Op-maat-trajecten en coaching

CVO Vitant zet in op trajecten-op-maat en leertrajectbegeleiders. Als cursist kies je bijvoorbeeld zelf het tempo waarop je modules volgt. En als je de nodige kennis kan voorleggen, kan je vrijstellingen bekomen. Naast de kwalitatieve opleidingen investeert CVO Vitant in coaching. Op campus Maalboot versterken psychologen de mentale veerkracht van de cursisten, wat een merkbare impact heeft op de slaagkansen.

Waardevolle aanvulling op klassiek schoolsysteem

9,4% van de jongeren in Vlaanderen verlaat de schoolbanken vroegtijdig. In de provincie Antwerpen tekent deze tendens zich sterker af in de centrumsteden zoals Antwerpen (17,6%), Turnhout en Sint-Niklaas (13,1%), Mechelen (12,1%) en verstedelijkte gemeenten zoals Willebroek (15,1%), Zwijndrecht (11,1%), Beveren (8,6%) en Kruibeke (8,2%).

Infomomenten

CVO Vitant campus Maalboot organiseert vier infomomenten rond de diplomagerichte opleidingen. Hoe behaal je als volwassene je diploma secundair onderwijs? Hoeveel korting krijg ik op het inschrijvingsgeld? Hoe vraag ik vrijstellingen aan? Wat is het verschil tussen de ASO-opleidingen en de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV)?

Op deze en andere vragen krijg je een antwoord op de infomomenten.

Wanneer?

  • 4 mei 2022 om 19.00 uur
  • 2 juni 2022 om 19.00 uur
  • 1 juli 2022 om 14.00 uur
  • 29 augustus 2022 om 10.00 uur

Waar?

CVO Vitant, Campus Maalboot, Maalbootstraat 19, 2660 Hoboken

Meer info

Op de website cvovitant.be vind je een overzicht van alle diplomagerichte opleidingen.

foto © provincie Antwerpen

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here