Afbeelding

Dag van de zorg

Gezondheid

MORTSEL - De jaarlijkse dag van de zorg hield dit jaar ook een bezoek in aan het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel, waar allerhande rondleidingen konden gevolgd worden, begeleid door deskundige medewerkers van Sint-Jozef. De bezoekers kregen de nodige info, en konden zich vooraf inschrijven voor een rondleiding. Elke rondleiding duurde tussen 45 min. en 1 uur. Op zondag 18 maart was iedereen doorlopend welkom tussen 10 en 17 uur om aan te sluiten bij één of meerdere rondleidingen.

Op de dienst consultatie heelkunde gaven de orthopedisten een interactieve infosessie met demonstraties van heup-, knie- en schouderprotheses.

Op de dienst gastro-enterologie kon men zelf een gastroscopie uitvoeren. Op de dienst cardiologie leerde men welk effect uw levensstijl heeft op uw hart en kon men zijn bloeddruk en het zuurstofgehalte in zijn bloed laten meten. Men kon ook een wandeling doen langs de verschillende geriatrische diensten zoals geriatrisch dagziekenhuis, acute geriatrie, interne liaison en psychogeriatrie.

Tot slot kreeg men ook een rondleiding op de diensten revalidatie en fysische geneeskunde, waar men de oefenzaal kon bezoeken. In de diabetische voetkliniek leerde men meer over de behandeling en preventie van voetwonden bij diabetici en werd advies gegeven over aangepaste schoenen.

Het was een zeer interessant bezoek aan deze kliniek die toch wel een begrip is hier in Mortsel.

Tekst en foto’s: Ludo Van Den Sande - Dililu Foto Studio
Afbeelding