Gezinszorg Villers FITste bedrijf van de provincie

0

Antwerpen wil een sportieve provincie zijn en al haar inwoners aanzetten tot sporten en bewegen. Om deze doelstelling kracht bij te zetten, daagt het Autonoom Provinciebedrijf Sport elk jaar bedrijven uit om de conditie van werknemers te laten testen door het FITteam. Gezinszorg Villers vzw mag zich een jaar lang het FITste bedrijf van de provincie noemen. Tijdens de bedrijvencompetitie werden in totaal 1.608 testen uitgevoerd bij vijftien bedrijven. Villers vzw hield Continental en ACV achter zich.

Yolis Van Dorsselaer, projectmedewerker van Villers, kreeg de prijs overhandigd in het Atlantic House. ‘Onze verzorgenden, poets- en huishoudhulpen, verrichten dagelijks een fysiek zware job. We dachten dan ook over een goede conditie te beschikken, maar dat viel bij de eerste testdag ietwat tegen. De ogen werden geopend en onder de enthousiaste aanmoedigingen van de medewerkers van het FITteam startten we met een persoonlijk bewegingsadvies. Enkele weken later, na de tweede testdag, bleek dat de medewerkers op dienstniveau een blokje gestegen waren op de fitheidsladder.’

Het FITteam doorkruist al sinds 2006 de provincie en binnenkort zal het de 20.000ste test afnemen. Op basis van een fietstest en een vetmeting krijgen de deelnemers een gepersonaliseerd trainingsschema mee. Na twaalf weken volgt een tweede test die laat zien of de conditie erop vooruit gegaan is.

Gedeputeerde Bruno Peeters: ‘Ik heb me ook laten testen. Het trainingsprogramma werkt echt, na twaalf weken waren mijn resultaten er sterk op vooruit gegaan. Ik kan het iedereen aanraden en hoop dat volgend jaar nog meer bedrijven meestrijden om de titel.

Als bedrijf het provinciale FITteam inhuren voor 48 personen kan al voor 2.880 euro via www.provincieantwerpen.be/FITteam. De maximumcapaciteit is minimaal 48 en maximaal 60 testen voor één testdag van acht uur. Kleinere groepen kunnen zich laten testen in het Brasschaatse Peerdsbos. (EM)

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here