Gaanderij Ter Linde herleeft

0

Ben je onlangs nog in Gaanderij Ter Linde in Mortsel geweest? Ga er snel eens langs want de Gaanderij ondergaat momenteel een heuse facelift. De infrastructuur wordt opgefrist en een reeks hippe nieuwe winkeltjes maakt van de Gaanderij opnieuw een aangename winkelgang.

Een tijd geleden werd de winkelgang aan de kant van de Mechelsesteenweg al helemaal opgefrist. Een likje lichte verf en nieuwe verlichting zorgen voor een radicaal andere, moderne aanblik. In de komende weken zal ook de kant vanaf de Statielei in dezelfde stijl gerenoveerd worden, zodat de hele gang licht en ruimte zal uitstralen.

Ook de uitbaters van de winkels zijn klaar voor hun klanten. Je vindt in de gaanderij nu al een aantal hippe winkels die zich richten op een jong, trendy en milieubewust publiek. Sportievelingen vinden er ook de ingang van tafeltennisclub Tecemo. Hopelijk vinden ook de andere panden snel nieuwe uitbaters die enthousiast willen meewerken aan het nieuwe gezicht van de gaanderij.

Tattoos en accessoires

De eerste winkel in de kroon van de vernieuwde gaanderij was Meraki juwelen en accessoires (Facebook/Meraki juwelen en accessoires), geopend in juli van vorig jaar. Meraki wordt uitgebaat door Maxime Van Riet. Zij is gek van de Griekse eilanden – ze gaat er regelmatig op vakantie en volgt Griekse les aan de avondschool. Haar accessoires beschrijft ze dan ook als “Grieks geïnspireerd”, mooi, betaalbaar en zomers, al vind je er tijdens de winter ook mutsen, sjaals, enzovoort. “Als eerste winkel starten, was niet gemakkelijk, maar ik krijg veel goede reacties van mensen die blij zijn dat de gaanderij al gedeeltelijk is opgeknapt. Iedereen hoopt op een mooie gaanderij vol winkels die het goed doen”, aldus Maxime.

De nieuwste aanwinst in Gaanderij Ter Linde is dan weer Rest in ink, de tattooshop van Andres Goris. Behalve tattoo artist is Andres al 10 jaar begenadigd schilder. Tatoeëren doet hij al 3 jaar. Aanvankelijk werkte hij thuis en sinds januari heeft hij ook zijn eigen hippe shop in de Gaanderij. “Ik heb altijd de panden in de Gaanderij in de gaten gehouden en nu was het het ideale moment om een shop te openen”, zegt Andres. Hij maakt alle soorten tattoos, maar zijn specialiteit is portrettekenen. Ben je geïnteresseerd, kijk dan zeker even op de Facebookpagina van Rest in ink.

Les étoiles

De grootste aanwezige wordt Les étoiles. Nadine Van Gulik neemt al een tijdje deel aan beurzen en ze organiseert home party’s waar ze heerlijke geurstokjes en -kaarsen en mooie sfeer- en geschenkartikelen presenteert. Op haar webshop, www.les-etoiles.be, vind je alle producten ook terug.

In december opende Nadine een winkeltje met de producten van Les étoiles in de Gaanderij. Je ruikt de geurtjes al als je de Gaanderij binnenwandelt, zelfs vanaf de kant van de Statielei. Er wordt nu volop gewerkt om de twee panden naast de huidige winkel om te bouwen en te verbinden zodat Les étoiles vanaf volgende maand de ruimte van drie panden zal innemen.

“Het is de bedoeling om er één grote winkel van te maken”, legt Nadine uit. “In het huidige pand zullen we de decoratie uitstallen; die krijgt dan meer ruimte.” In het middelste pand komen de geurstokjes en de kaarsen, en in het gedeelte het dichtste bij de Mechelsesteenweg vind je binnenkort trendy handtassen. Kom dus zeker een kijkje nemen voor leuke geschenkjes voor vrienden, familie of gewoon voor jezelf.

“De onlineverkoop loopt ook aardig. Mensen leren onze spullen kennen op beurzen of in de winkel en als ze niet meteen een aankoop doen, bestellen ze later online. Soms vind ik het wat vreemd dat ook geurtjes online vlot verkopen, maar de mensen hoeven een geur ten slotte maar één keer in hun leven te ruiken om er daarna voorgoed aan verknocht te zijn”, lacht Nadine. In het pand zal trouwens ook een magazijntje komen zodat bestellingen vanaf nu ook rechtstreeks uit de winkel kunnen vertrekken en de klant zijn leveringen sneller ontvangt.

Afhaalpunt, pop-up en meer

In het vernieuwde gedeelte van de gaanderij is er ook een afhaalpunt van het fenomeen Boeren en Buren. Via www.boerenenburen.be plaats je je bestelling groenten, fruit, vlees, kaas, brood, hoeve-ijs, ambachtelijk bier enzovoort bij je lokale producent. Die bestelling kan je afhalen op vrijdagavond in de pop-up in de Gaanderij. De boeren komen zelf hun producten afleveren.

In Gaanderij Ter Linde kan je ook terecht bij Little Travels, een project van Liselotte Tersago. Zij stelt voor jou de ideale citytrip samen. Jij geeft aan waar je naartoe wil en wat je daar zoal wil bezoeken, en Liselotte doet de rest. Handig als je te weinig tijd of inspiratie hebt, of als je je gewoon graag wil laten verrassen. Little Travels is geopend op afspraak, neem dus zeker contact op met Liselotte als je interesse hebt. Meer info vind je op www.littletravels.be.

Tot slot kan je in de Gaanderij ook de biologisch geteelde producten van Verma Natuur ophalen. ‘Verma’ komt van ‘Vermuyten Marijntje’. Zij en haar partner Michel Tersago hebben gezorgd voor de renovatie van de Gaanderij en zien er nu op toe dat er regelmatig gepoetst wordt. Heb je graag meer info, contacteer Michel en Marijntje via email@vermanatuur.be.

Je ziet het: de vernieuwde Gaanderij Ter Linde biedt je nu al een hele waaier aan belevenissen. We wensen alle handelaars veel succes en alle bezoekers veel winkelplezier!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here