Afscheid, maar geen vaarwel … mijn laatste column

Fik blogt
Sinds november 2011 schrijft ondergetekende iedere twee weken een vaste column over geluk en samenhorigheid in het magazine dat nu in jouw handen ligt. Het is allemaal begonnen toen ik besloot om uitgeverij ’t Periodiekske over te nemen. Na maanden piekeren en enkele weken overleg, joegen we de kogel door de kerk en besloten vrouwlief en ik om einde 2009 over te gaan tot de overname van een stukje ‘Mortsels erfgoed’. Het was een loodzware beslissing, waar ik weliswaar nog geen moment spijt van heb gehad. Integendeel, de overname gaf me vleugels. Ik kon nu zelf de koers bepalen die ik wilde varen en … deed dit ook. Dat doe ik trouwens nog steeds. ’t Periodiekske bereikte destijds al meer dan 30.000 gezinnen en was toen reeds een magazine waar lezers echt naar uitkeken. Einde 2011 vond ik de nodige tijd en inspiratie om onze vele trouwe lezers warm te maken voor meer geluk en samenhorigheid. De nieuwe columnreeks waar je nu de –voorlopig- laatste tekst van leest, werd geboren.
’t Periodiekske was in 2009 reeds voor heel wat mensen meer dan alleen maar een reclameboekje. Dat moest het ook zeker blijven en we maakten er een religieus en politiek ruimdenkend magazine van dat geluk en samenhorigheid promoot. Omdat ik een mensenvriend ben en ik geloof dat ieder mens recht heeft op geluk en samenhorigheid, wijdde ik hier de afgelopen 3 jaar een vaste column aan. Onze adverteerders zijn de sponsors die dit mee mogelijk maken en hebben er tevens belang bij dat de magazines waarin zij adverteren, worden gelezen. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat zakelijk succes op lange termijn alleen mogelijk is wanneer je ook een bijdrage levert aan de maatschappij als geheel. Noem het gerust mijn geloof in … ‘karma’.
De vele positieve reacties die ik de afgelopen jaren van lezers mocht ontvangen, hebben me ertoe aangezet om de columns die ik tot dusver heb gedeeld in ’t Periodiekske te bundelen. Ik wil namelijk
graag een boek uitgeven tegen het einde van 2015. Om hiervoor voldoende tijd en energie te kunnen vrijmaken, geef ik de fakkel door aan mijn goede vriend Ronald van Breemen. Ronald is een bijzonder wijs man die veel van het leven heeft geleerd en dit ook graag deelt met anderen. Naast zijn bijzonder vlotte pen heeft hij een passie voor mandala’s, voor de natuur en voor het leven in zijn totaliteit. Zijn teksten zijn vaak een gesprek tussen de tuinman (het natuurlijke) en de mandalist (het spirituele). Ze zijn echt de moeite waard en liggen bovendien mooi in het verlengde van wat ik vroeger deed. De schrijfstijl van Ronald is veel meer verhalend, wat de leeservaring zeker ten goede komt.
Wie heeft genoten van mijn columns kan nog steeds terecht in De Passant. Momenteel publiceer ik daarin de, meestal lichtjes aangepaste, columns die voorheen reeds in ’t Periodiekske verschenen. Nu ’t Periodiekske en De Passant sinds kort op een jonge, gemotiveerde webredacteur mogen rekenen, zullen de columns eveneens te lezen zijn op http://periodiekske.wordpress.com.
Graag verneem ik of je in geval van uitgave van een bundel met mijn columns, zou geïnteresseerd zijn om deze aan te schaffen. Op deze manier kan ik ongeveer inschatten hoeveel interesse er is en welke oplage ik dien na te streven. Uiteraard zijn ook alle tips en bedenkingen in verband met de titel, de inhoud en de vormgeving van de bundel zeer welkom.
Ten slotte groeide ondertussen ook het verlangen om over de onderwerpen die ik in mijn columns aan bod laat komen, te spreken. Voorlopig heb ik hiermee nog niet echt veel ervaring, maar ik wil dit graag proberen. Mocht je mensen, plaatsen of gelegenheden kennen waar men nood heeft aan het uitdiepen van onderwerpen rond geluk, samenhorigheid, bewustzijn en liefde, dan overweeg ik graag om hieraan een bijdrage te leveren. Bezorg me gerust de contactgegevens.
Ik wil je nogmaals danken voor de trouwe manier waarop je ’t Periodiekske steeds leest en wens je nog zeer veel leesplezier.
Verder kijk ik uit naar jouw reactie in verband met de bundeling van 3 jaar columns omtrent geluk en samenhorigheid en wens ik jou en al diegenen die je nauw aan het hart liggen hartverwarmende feestdagen en een vreugdevol 2015!
Wat uit de geest geboren wordt, kan pas vruchten dragen
wanneer het doordringt tot de vruchtbare grond van het hart.
Fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar!
Fik.verbiest@periodiekske.be Hartelijk bedankt voor iedere reactie!