Dubai Wereldexpo

0

Dubai lanceert zijn Wereldexpo 2021. Met een klein jaar vertraging zullen de deuren van de wereld zich voor het allereerst openen in het Midden-Oosten, van oktober 2021 tot maart 2022. Ontdek hoe je deel kunt uitmaken van een der grootste expo’s ter wereld met als centrale thema ‘duurzaamheid’.

Met maar liefst 192 landenpaviljoenen belooft de expo schitterende verhalen uit alle hoeken van de wereld. De individuele paviljoenen etaleren de enorme rijkdom en culturele geschiedenis van de mensheid in al haar diversiteit. Maak kennis met innoverende ideeën, leer van de grootste denkers en werk mee aan een duurzame toekomst vol gloednieuwe ideeën en technologische revoluties. Deze Wereldtentoonstelling belooft een baanbrekende editie te worden vol unieke ervaringen, relevant voor iedereen! De verschillende paviljoenen openen hun deuren voor groot en klein, families, zakenmensen en studenten, voor foodies of ‘thrill seakers’, kunstkenners en techneuten. Kortom, voor elk wat wils.

(lees verder onder de foto)

Burj Khalifa

Ooit een klein vissersdorp in de Arabische Golf, is Dubai vandaag een van de indrukwekkendste steden ter wereld. Deze stad biedt iedere bezoeker een onvergetelijke belevenis. Of het nu langs de oever van de Creek, of op de top van de Burj Khalifa – ‘s werelds grootste gebouw – is en met de ongeëvenaarde kustlijn, prachtige woestijn en het betoverende stadslandschap, is dit de ideale plek voor mooie herinneringen.

Echter, Dubai is meer dan alleen een strand- en winkelparadijs. Er is ook plaats voor authenticiteit in het oude hart van Dubai, of in de omliggende natuur. In de oude stad ontdek je de Al Fahidi Culturele wijk met haar beroemde windtorens en geplaveide straten. Breng een bezoek aan het Dubai Museum om meer te weten over het rijke erfgoed van Dubai, of het ontzagwekkende Sharjah Museum om meer te leren over de lokale cultuur en kunst. Uiteraard kunnen de prachtige Al Noor-moskee noch de Jumeirah moskee ontbreken in je programma.

Een magische en memorabele avond in de woestijn is zeker een must. Verblijf in een traditioneel Bedouinekamp waar er een heerlijk diner en kampvuur op je wachten. Bij zonsondergang neem je op de toppen van de duinen prachtigste foto’s.

(lees verder onder de foto)

Type caption (optional)

De woeste bergtoppen en frisse lucht zorgen ervoor dat de bergenclave Hatta de ideale plek is voor avonturiers en natuurliefhebbers. Ze ligt op slechts een uur rijden van Dubai en hier valt ontzettend veel te beleven, van het bedwingen van de ruige omgeving per mountainbike tot een avontuur op het turquoise water per kajak. De roodgrijze uitstekende rotspartijen staan in scherp contrast met het fonkelende blauwe water.

Dubai telt heel wat prachtige hotels en resorts, het ene al grootser dan het andere. Je kan opteren voor een strandverblijf of een hotel in de stad om te citytrippen. Dubai is bovendien de perfecte toegangspoort voor een cruise door de regio. De centrale locatie en uitstekende havenfaciliteiten zorgen voor een prachtige cruisebelevenis, een rondreis in de regio zonder steeds weer te moeten in- en uitpakken!

Er zijn dagelijks rechtstreekse vluchten vanaf Brussel naar Dubai met de uitstekende luchtvaartmaatschappij Emirates. De vluchtduur bedraagt zo’n 6 uur. Het zonovergoten klimaat maakt deze bestemming heerlijk in vergelijking met onze koude, grijze winter.

expo2020dubai.com

#kooplokaal #winkelhier #treiskoffertje

treiskoffertje.be

Type caption (optional)
Type caption (optional)

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here