Down the road 3

0
Down the road 3

Heb je een kwaliteitsvol programma dat succesvol uit de startblokken schiet, dan maak je best nog een tweede seizoen. Is je succes dan nog groter, dan zou het jammer zijn, je niet te wagen aan een derde jaargang. VRT verwende ons met bv. Eigen Kweek 3 of Reizen Waes 3. Zet hier nu maar gerust Down The Road 3 bij.

Reisleider in spe, Dieter Coppens, neemt weer zes jongvolwassenen met het syndroom van Down mee op avontuur. Ditmaal reisden ze door het binnenland van Spanje en Marokko. Avontuur en zelfstandigheid zijn de sleutels voor deze successtory.

Een van de zes is Peter (33 jaar) uit Brasschaat. Peter en zijn mama lieten me tijdens een gezellig babbeltje proeven van het fascinerende avontuur.

De zes hadden elkaar tot op de luchthaven nooit gezien, maar de click was er snel. We hielden er een blijvende vriendschap aan over, vertelt Peter, maar dat dit na een tijdje wat wegdeemstert, is normaal. Peter heeft bij PIVA een opleiding voor kok gevolgd met 2 jaar keuken en twee jaar zaal. Je vindt hem nu tweemaal per week in de keuken van het Brasschaatse Klinaziekenhuis als vrijwilliger. Heeft hij zijn culinaire troeven kunnen uitspelen in Down The Road 3? Dat moeten we maar in de volgende weken uitvissen. Echt heimwee heeft hij niet gehad, moeder Mia had er meer problemen mee. Het gezelschap was toch een goede drie weken weg van het thuisfront!

Het thuisfront was op de hoogte van een heel deel van wat de zes allemaal zouden beleven: goedgevuld, maar zeker niet overdadig, meer ruimte en spontaniteit, een eigen tempo, variatie met paardrijden, karten, canyoning, trektochten en natuurlijk de lokale keuken. Had Peter soms schrik bij bepaalde proeven? Met een sportieve bagage netbal en zwemmen was hij goed gewapend. Peter zat trouwens in de selectie voor de Special Olympics. Alhoewel, met een bepaalde wateropdracht had hij het even moeilijk om zijn knop om te draaien en dromedarisrijden is toch wel pijnlijk voor de binnenkant van je dijen, aldus Peter.

Als we Dieter aanhalen, gaat Peter echt in superlatieven (hoorden we ook bij de 5 andere deelnemers): een topkerel met een warm hartje en vooral iemand met feeling. Een feeling ook om ons dit avontuur door de ogen van deze zes jongeren te laten zien.

Zelfstandigheid is iets waarvan ze alle zes dromen en naar werken, misschien met vallen en opstaan, maar zeker ook door positief hun grenzen te verleggen.

Peter is van alle markten thuis, we keuvelden nog gezellig voort met champagne (zijn lievelingsdrank) over FC De Kampioenen (staat ook op zijn bucketlist) en Thuis, waarin we allen een andere dader hadden voor de moord op Frederike.

Down The Road 3 vanaf maandag 3 februari op Een, juist na Thuis

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here