De Schorre: activiteiten voor de paasvakantie

0
De Schorre: activiteiten voor de paasvakantie

Aanlegging Barrevoetspad – Copyright: Bart De Weerdt

Ben jij op zoek naar leuke activiteiten voor je gezin tijdens de paasvakantie? Provinciaal Recreatiedomein De Schorre heeft een ruim aanbod voor jou. Waterfietsen, minigolf, het vernieuwd Barrevoetspad, het barrevoetsrugzakje, het De Schorre Doeboek en de QR-code theaterwandeling. Natuurlijk kan je ook op wandel in het Trollenbos en kennismaken met de 7 trollen van Deense kunstenaar Thomas Dambo. Paasvakantie in De Schorre is plezier gegarandeerd voor het hele gezin.

Barrevoetspad & Barrevoetsrugzakje

Trek je schoenen uit en ga op avontuur op het vernieuwd Barrevoetspad. Het nieuwe pad is 700 meter lang en start in het Trollenbos. Enkele nieuwigheden op het pad zijn de schoenenkast, waar je passeert bij de start én het eindpunt, en bewegende balken waar je overheen kan. Bij de uitdagende stukken is er ook een alternatief parcours voorzien en op het einde kan je opnieuw je voeten wassen aan de waterpompen met water uit de vijvers.

Maak je beleving nóg leuker met het Barrevoetsrugzakje. Hierin zit o.a. het De Schorre Doeboek, het De Schorre Kwartet, een rugstreeppad knuffeldier en stoepkrijt. Voor het Barrevoetsrugzakje betaal je 10 euro aan het onthaal van De Schorre.
Het Barrevoetspad is gratis toegankelijk en het plannetje download je via www.deschorre.be.

De Schorre Doeboek 2.0

Het succesvolle Doeboek (versie 2.0) ging vorig jaar in eerste druk. Je vindt er allerlei leuke spelletjes, weetjes, kleurplaten en doe-opdrachten: urenlang speelplezier zowel tijdens, maar ook na je bezoek aan De Schorre thuis nog lang nagenieten. Het Doeboek werd ontworpen door Studio Maria en is beschikbaar aan het onthaal aan € 5,95.

Waterfiets en minigolf

Speel met het hele gezin een partijtje minigolf op het centraal eilandje en verken de vijver met de waterfiets. Voor minigolf betaal je 4,5 euro per persoon en voor een waterfiets 7 euro per boot voor 30 minuten. Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan via www.deschorre.be.

QR-code theaterwandeling ‘Team B.O.S.’

Dé uitlaatklep voor je (klein)kinderen. In opdracht van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre maakte Jeugdtheater Warmoes in 2021 de fantastische familievoorstelling ‘Team B.O.S.’ (Boom Onderzoek Specialisten). Aan de hand van 8 QR-codes volg je tijdens je wandeling door het domein deze digitale familievoorstelling over Professor Molly en Dokter Fox. De wandeling van ongeveer 2 km is kinderwagen- en rolstoelvriendelijk en bovendien helemaal gratis. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone.

7 trollen en een magische uitkijktoren

Ga op wandel en ontdek de 7 trollen en de magische uitkijktoren van Thomas Dambo in ons Trollenbos. Opgelet, het is een ware zoektocht om ze allemaal te vinden!

De wandeling Steenbakkerstunnels herontdekt (17 km) kaapte in 2021 de prijs weg van Wandeling van het jaar en gidst je langs 400 jaar geschiedenis. De wandeling Tunnels, blote voeten en geheimen in het bos is dan weer ideaal voor actieve kinderen. Gedurende 4 km vol avontuur ontdek je de geheime bewoners in De Schorre, zie je een stukje lokale geschiedenis én geniet je volop van het prachtige uitzicht in de uitkijktoren.

Alle wandelingen zijn gratis. Brochures zijn verkrijgbaar aan het onthaal van De Schorre, bij Toerisme Rupelstreek of online op www.deschorre.be.

Countrylife beurs

Van 15 t.e.m. 18 april vindt in De Schorre de allereerste Countrylife beurs plaats. Bezoekers die voor de recreatie of het Trollenbos komen, raden we aan om hun bezoek op een ander moment te plannen of om met de fiets te komen. Meer info over de toegankelijkheid in deze periode op www.deschorre.be.

Van Michaux tot Merckx

In wielermuseum De Velodroom loopt een nieuwe tentoonstelling met als thema Van Michaux tot Merckx. Ontdek 30 unieke fietsen uit de opmerkelijke privécollectie van Jan Op de Beeck. De collectie toont een mooi overzicht van de technische evolutie van het stalen ros. De tentoonstelling loopt tot eind augustus en een bezoek kost 2,70 euro per persoon. Reserveren via www.develodroom.be.

Smullen en genieten

Van zoveel beweging en nieuwe ontdekkingen krijg je honger! Bij wielercafé De Musette kan je van donderdag tot en met zondag terecht voor lekkere drankjes, taart, tapas, pizza en ijsjes. Bovendien organiseren ze op Pasen, zondag 17 april, een overheerlijk ontbijtbuffet. Meer info en reservaties op www.musette.be.

Het volledige aanbod en meer info vind je op www.deschorre.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here