De ongerepte Faeröereilanden

0
De ongerepte Faeröereilanden

De unieke en afgelegen Faeröereilanden kennen een ruig en ongerept landschap, ideaal voor natuur- en wandelliefhebbers. Deze vulkanische rotsblokken liggen in de oceaan, tussen IJsland, Noorwegen en Schotland. De achttien eilanden staan bekend als de ‘Schapeneilanden’. Er wonen immers meer schapen dan mensen, en er zijn maar drie verkeerslichten. Groot zijn de Faeröer niet, maar overal is er ruimte in overvloed.

Een week naar Faeröer is ideaal om de steile kliffen en groene bergen al wandelend te ontdekken. Van oost naar west reizen, duurt een tweetal uren. Een huurwagen is onontbeerlijk; het landschap is uitgestrekt en de bus komt niet in alle uithoeken. Geniet hier van de stilte. Op enkele geluiden van de branding, zeevogels en een enkel schaap nauwkeurig, hoor je niets. Je wordt omringd door adembenemende fjorden, indrukwekkende watervallen, nauwe zeestraten, steil oprijzende kliffen, rotsformaties en bergtoppen, gletsjerdalen en onvergetelijke zeezichten.

Lees verder onder de foto

De eilanden zijn een waar paradijs voor zeevogelkolonies: de alk, papegaaiduiker, zeekoet, drieteenmeeuw en noordse stormvogel vinden hier tussen mei en juli hun perfecte broedplaats.

Lees verder onder de foto

Afhankelijk van de regio ontdek je charmante dorpjes en imposante panorama’s. Aan de grillige noord- en westkust van de archipel rijzen reusachtige zwarte kliffen hoog boven de aanzwellende golven op. Verder landinwaarts, weg van de woelige zee, wordt het landschap milder.

Lees verder onder de foto

In het noorden vind je de Norðoyggjra, wat noordelijk eiland betekent. Een paradijs voor natuurliefhebbers dat wordt gekenmerkt door hoge bergen en watervallen die in de zee storten. Het eiland Borðoy is de moeite waard, omdat je hier de vissershoofdstad Klavsvik kunt bezoeken. Eysturoy, het op twee na grootste eiland, vormt het centrale deel van de archipel. Ook hier vind je indrukwekkende natuur: vanaf de grootste berg Slættaratindur heb je, als er geen mist is, een prachtig uitzicht op de eilandengroep. Ook zijn er charmante dorpjes die het bezoeken waard zijn. Naast Eysturoy ligt het grootste en langste eiland Streymoy, met zijn charmante stadjes met volop cultuur, muziek, restaurants, kunst en sport. Voor een centrale ligging kies je best voor een verblijf aan de grootste fjord Skálafjørdur. Ver van het gedruis ligt het eiland Vágar met indrukwekkende panorama’s, de waterval Bøsdalafossur … en niet te vergeten de puffins die de zee invliegen en hun snavels vullen met verse vis. De eilanden Sandoy, Skúvoy en Stóra bieden je grote zandduinen en stranden.

Lees verder onder de foto’s

Hoe ga je naar de Faeröereilanden?
Vlieg over Parijs of Kopenhagen naar Vágar, of neem de ferry vanaf het Deense Hirtshals.

Welke is de beste reistijd?
Je reist best tussen mei en september. Het weer wordt bepaald door de Atlantische Oceaan en kan wispelturig zijn. In een vingerknip kan een blauwe hemel overslaan in mist. Het kan zelfs even stormen. De temperaturen schommelen in de zomer tussen de 10 °C en 15 °C.

#winkelhier #treiskoffertje #ReisGerust

www.treiskoffertje.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here