De muzikant – Radio Tennessee

0

Op zaterdag 18 mei 2019 komt Radio Tennessee naar café ’t Goed Voorbeeld in Lier. Ze speelden reeds menig festival plat met hun versies van zowel klassiekers als minder bekende nummers van Johnny Cash en June Carter. De Muzikant nodigde de twee bezielers Olivier Guiette en Jelle Van Limbergen uit in café ’t Goed Voorbeeld voor een babbel over hun helden.

Jullie zijn begonnen als duo?

Van Limbergen: Ja, in 2007 zijn wij een koppel geworden en begonnen wij ook als duo op te treden. We speelden toen covers van Johnny Cash, Bob Dylan en Neil Young. In 2010 zijn drummer Jonas Vanbelle en bassist Hans Soetemans erbij gekomen. Sindsdien spelen we enkel nog nummers van Johnny Cash.

Vanwaar de keuze voor Johnny Cash en niet Bob Dylan of Neil Young?

Guiette: We zijn allebei grote fan van Johnny Cash en mijn stem leent zich ook het best om zijn nummers te zingen.

Ondertussen zijn jullie met zes?

Van Limbergen: Klopt, in 2011 is gitarist Daan Thoné, de broer van een goede vriendin van mij, erbij gekomen. Drie jaar later is zijn vriendin Julie Janssens ook zangeres geworden bij ons waardoor we met twee koppels zijn, een drummer en bassist.

Wie is de grootste Johnny Cash kenner van de groep?

Guiette: Dat zullen wij zijn denk ik.

Van Limbergen: Ja, dat denk ik ook. Toen ik in het zesde middelbaar zat heb ik mijn eindwerk over Johnny Cash gedaan. De anderen hebben ook wel grote interesse in de muziek van Johnny Cash.

Is het moeilijk om Johnny Cash te coveren?

Guiette: In principe niet want de meeste nummers bestaan uit drie akkoorden. We proberen de nummers wel niet exact na te spelen en onze eigen versie te brengen met af en toe wat andere instrumenten erbij.

Van Limbergen: Ja, inderdaad we gebruiken extra instrumenten zoals trompet, melodica, mondharmonica en autoharp. June Carter speelde ook op een autoharp, vandaar. We proberen ook variatie te brengen door eens met drie of in duo nummers te brengen.

Wat was het tofste optreden?

Van Limbergen: We hebben een keer Na Fir Bolg afgesloten na de Nieuwe Snaar in een bomvolle tent. Iedereen was helemaal ‘in de sfeer’ en dat was super plezant. In de Kaleidoscoop in Mortsel traden we voor de eerste keer op voor een luisterpubliek, dat was echt super en zo’n optredens willen we nog meer doen. Daarom dat we ook graag in dit gezellig zaaltje in Lier willen optreden.

Daar kijken we alvast naar uit! Welk nummer spelen jullie het liefst live?

Guiette: We spelen zowel de klassiekers als minder bekende nummers van Johnny Cash maar mijn favoriete nummer is een cover van Bob Dylan. Johnny Cash heeft van It Ain’t Me Babe een duet gemaakt samen met June Carter en dat nummer speel ik het liefst.

Van Limbergen: Wayfaring Stranger is een nummer dat onmiddellijk goed zat als we dat voor de eerste keer speelden tijdens de repetitie. Bij Orange Blossom Special speel ik mondharmonica en dat vind ik geweldig.

Nog verdere plannen?

Van Limbergen: Eind september gaan we een plaat opnemen in de Gam Studios in Waimes. Op die manier kunnen we grotere organisaties beter bereiken.

Dat zijn mooie vooruitzichten, bedankt voor jullie tijd en tot zaterdag 18 mei in Lier!

Meer info over het evenement vind je op www.demuzikant.be.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here