De Forest app: plant een bos met je concentratie

0
Young couple planting the tree while Watering a tree working in the garden as save world concept, nature, environment and ecology.

Wie kent niet dat gevoel niet aan zijn of haar taken toe te komen of niets afgewerkt te krijgen? ’s Ochtends zie je een lijstje taken voor je en vol enthousiasme begin je aan je dag, alleen om ’s avonds te moeten vaststellen dat je maar een paar items van je to-dolijstje kan afvinken. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, want een dagje lanterfanten kan zoveel deugd doen en mildheid is belangrijk. Problematisch wordt het wel als dat gevoel lang aanhoudt of als je werk eronder lijdt. Terwijl er veel mogelijke oorzaken zijn voor een gebrek aan focus, is onze smartphone vaak een van de belangrijkste boosdoeners. De lokroep van sociale media, meldingen van allerlei apps of simpelweg de gewoonte om het ding vast te nemen bij elk dood moment, of bij de geringste frustratie, … De impact is soms groter dan je denkt. Enter: de Forest app.

d

Als je je wil concentreren op je werk, op je klusjes, op je gesprek met vrienden of wat dan ook, dan geef je in deze app de periode in waarin je gefocust wil blijven. Op dat moment wordt er een boompje geplant in de app, dat groeit terwijl jij je focust op je werk. Tegen het einde is je boom volgroeid, op voorwaarde tenminste dat je van je telefoon bent afgebleven. Zo kan je na verloop een weelderig regenwoud verzamelen. Gebruik je je telefoon ondertussen toch? Dan gaat je boom gewoon dood!

Dankzij een aantal bijkomende functies kan je de app helemaal naar je hand zetten. Moet je voor je werk bijvoorbeeld je mails kunnen checken op je telefoon, dan kan je dat gewoon instellen, zodat je niet ‘gestraft’ wordt. Je kan de Forest app bovendien rustgevende geluiden laten afspelen voor nog meer concentratie en er bestaat ook een extensie voor Chrome zodat je ook aan de computer afleidingen tot een minimum kan beperken. Omdat je telkens beloond wordt met een virtuele boom als je slaagt in je missie (en je je bos ook kan tonen aan je vrienden), is het psychologische effect van de app niet te onderschatten. Wie deze app gebruikt, kickt langzaam, maar zeker af van z’n telefoon. Vaarwel uitstelgedrag!

De Forest app werkt trouwens samen met Trees for the Future, een organisatie die gemeenschappen overal ter wereld helpt om bomen te planten. Jouw concentratie zorgt dus ook voor échte bomen en zo ook voor onze planeet.

forestapp.cc

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here