De 2e editie van“ De Ronde van Mortsel-dorp” op vrijdag 16 september 2016

0

De Ronde van Mortsel-dorp is een initiatief van straatcomités, jeugdbewegingen, scholen, middenstanders, ouderraad, individuen,….  Er wordt gelopen rond en door Mortsel-dorp. Dit laatste mag je echt letterlijk nemen. Zo lopen we door de kerk, door jeugdlokalen, door zorgcentrums en door scholen. Langs het parcours wordt er voor muziekanimatie gezorgd. O.a.: Djembés, accordeon, orgel,…

De ronde is opgesplitst in 3 rondes:

De mini-ronde start om 17u30 en is voornamelijk gericht op de allerkleinsten tot 6 jaar. Zij lopen een toer van 250 meter met hindernissen rond en door de kerk, 1,2 of 3 maal. De start wordt gegeven door de leiding van KSA, Scouts en Creamo.

De speelse ronde start om 18 uur en is er voor de recreatieve sportievelingen van alle leeftijden. Zij lopen of wandelen een parcours, ook met hindernissen, van 1, 2 of 3 km alleen, met familie of in groep. Deze start wordt gegeven door de directie van zowel zorgcentrum Mayerhof  als Meerminnehof.

De sportieve ronde start om 19 uur. Iedereen die hier aan wil deelnemen legt een ronde van 3 km, één, twee of drie maal af. De hindernissen worden hier verwijderd, maar animatie en lopen door de gebouwen blijft. De start van deze sportieve ronde wordt gegeven door niet minder dan Sofie Gierts. Zesvoudig winnares van de gouden stick, prijs voor de beste hockeyspeelster van het jaar.

Aan het einde van elke ronde krijgt iedere deelnemer een aandenken van deze tweede Ronde van Mortsel-dorp.

Op de speelplaats wordt een fotomuur opgesteld met foto’s van de eerste editie. Wie zich zelf herkent mag de foto gratis mee naar huis nemen. Kinesisten van het dorp staan klaar om je beenspieren te behandelen voor of na het lopen.

Op het podium wordt er gezorgd voor mooie afronding van de avond met het optreden van  Kroes Kontrol.

Deelname is gratis en inschrijven is enkel voor de sportieve ronde verplicht. Inschrijven kan ter plaatse, maar gebeurt liefst vooraf via de website. Medailles worden niet uitgereikt. Wel worden er uit de inschrijvingen willekeurig enkele namen getrokken die een geschenk krijgen, geschonken door de middenstanders van Mortsel-dorp.

Namens de werkgroep van De Ronde van Mortsel-dorp

Walter Duré

Voor info:

www.derondevanmortseldorp.be

via Facebook: De Ronde van Mortsel-dorp

Info  en contact:  0495/53 06 90

info@derondevanmortseldorp.be

 

 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here