C’mon! *

0

Aan de Maccabilaan in Hoboken vind je in Sportclub Maccabi, een van de vestigingen van C’mon Tennis Academy. Tot voor kort was Maccabi een privéclub, maar recent werd er een nieuw bestuur geïnstalleerd en voortaan is iedereen er welkom. Je vindt er in- en outdoortennisterreinen, een omnisportzaal, squashzalen en veel meer. Bezieler Omar van Dijk is er elke dag druk in de weer om er een gezellige, toegankelijke en bruisende club van te maken. Wij spraken met hem en peilden naar zijn verwachtingen, plannen en dromen.

Leven voor sport

Omar ademt tennis en is dan ook de geknipte persoon om de club nieuw leven in te blazen. Hij startte zelf met tennissen als ukkie van 4 en beoefent de sport ondertussen al 25 jaar. Hoewel hij ook voetbal heeft gespeeld, was tennis altijd al zijn grote liefde. Hij trainde en speelde dan ook op hoog niveau en nam deel aan internationale tornooien. Jammer genoeg werd hij al op jonge leeftijd door blessureleed gedwongen zijn droom om proftennisser te worden op te bergen. Tegenwoordig geeft Omar vooral veel tennisles, al speelt hij nu en dan ook nog wel een dubbeltornooi.

Vandaag is Omar mede-eigenaar van Tennisschool C’mon Tennis Academy en verantwoordelijke sport van Sportclub Maccabi waar een van de clubs van C’mon gevestigd is. “Voor mij is dat een ideale combinatie”, vertelt Omar ons. “Ik geef een aantal uren les in mijn favoriete sport en anderzijds bouw ik mee een organisatie uit. Hoe graag ik ook lesgeef, dat alleen zou voor mij niet voldoende zijn. Ik wil iets kunnen opbouwen en dat kan ik nu zowel met de tennisschool, samen met mijn compagnons Kris Van der Voort en Cis Goeman, als met het sportcomplex, samen met het huidige bestuur.”

Timmeren aan de weg

Omar werkte eerder al enkele jaren op de club en kreeg er de verantwoordelijkheid om de tennisschool uit te bouwen. Samen met zijn collega Cis maakte hij van de tennisschool op korte tijd een dynamische vereniging. “We werkten toen al met drie fulltime trainers en alle lessen zaten vol”, herinnert Omar zich. “Er waren een heleboel jeugdinterclubploegen en we organiseerden heel wat evenementen voor de jeugd, zoals de Davis Cup, een FIFA-tornooi, enzovoort. In 2014 werd een van onze jeugdploegen kampioen van Antwerpen en zelfs van Vlaanderen. Andere ploegen haalden de jaren ervoor en erna trouwens ook de finale van de Antwerpse competitie.”

Tijdens een kort intermezzo waarin Cis en Omar de club verlieten in 2016, richtte Cis C’mon Tennis Academy op met clubs in Brecht, Zoersel en Ranst. Omar werd mede-eigenaar in 2018. In hetzelfde jaar ging hij in samenwerking met het nieuwe bestuur ook opnieuw aan de slag bij Maccabi als verantwoordelijke sport. Tegelijk kwam er een nieuwe vestiging van C’mon in de sportclub. “Het nieuwe bestuur heeft de club opengesteld voor iedereen”, aldus Omar. “Daar zijn we heel blij om, want we hebben indertijd gezorgd voor heel wat potentieel voor de tennisschool.”

De volgende stap

“Op dit moment zijn we volop bezig de club nieuw leven in te blazen”, zegt Omar. “Veel mensen weten nog niet dat we geen privéclub meer zijn, dus we werken hard om die boodschap de wereld in te sturen. We zijn bezig met vernieuwingen om er een nog ‘plezantere’ club van te maken en nog meer mensen aan te trekken om te komen sporten. Voor mij is dit een passie want ik geloof echt in dit complex.”

Die overtuiging is volkomen terecht, zo blijkt. In het complex vind je op dit moment 5 buitentennisterreinen, 4 binnentennisterreinen, 4 squashterreinen, een grote omnisportzaal, een voetbalveld en veel meer. Maccabi biedt dus een hele reeks sporten aan op eenzelfde locatie in een rustige buurt met voldoende parkeermogelijkheden en een vlotte bereikbaarheid, ook met het openbaar vervoer. “Qua accommodatie hebben we hier een complex waar de meeste clubs jaloers op zijn en daar zijn we uiteraard bijzonder trots op. De club biedt heel wat uiteenlopende mogelijkheden en we willen dan ook een club zijn voor alle mensen uit de buurt, jong en oud, die willen sporten. Er liggen bovendien nog grootse, vernieuwende plannen op tafel voor de toekomst”, knipoogt Omar. Zo hopen Omar en het bestuur van Maccabi een sportclub te maken waarop Antwerpen trots kan zijn.

“C’mon blijft ondertussen ook groeien. Zeker op onze andere locaties zitten de lessen vol en er is veel vraag naar onze tennislessen. Dat willen we ook bereiken op onze nieuwe locatie. Momenteel zijn er in Hoboken al heel wat privélessen, maar naar de toekomst toe willen we ook volop inzetten op groepslessen. Onze belangrijkste doelgroep zijn misschien wel jonge kinderen want kinderen blij, dat betekent ouders blij … Iedereen blij dus”, lacht Omar. “Als zowel de tennisschool als het sportcomplex groeien en als de mensen graag naar hier komen, dan is onze opzet geslaagd!”

De lessen starten vanaf 22 april. Boek dus zeker tijdig je plekje voor een geslaagd zomerseizoen!

C’Mon Tennis Academy – Maccabi – Maccabilaan 32 2660 Hoboken

Omar Van Dijk, 0497 67 69 82, omar@cmon.be

* Uitspraak “kommoan”, Nederlands: “kom aan”, Engels: “come on”, chattaal: “c’mon”

Foto’s: C’mon Tennis Academy

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here