Claptonite lanceert PUUR Mortsel en PUUR Hove in overvol Da Capo Hove

1

Op vrijdag 8 november zakten heel wat fans van Eric Clapton af naar Da Capo Hove. Mensen zijn Media, de uitgeverij van ’t Periodiekske en De Passant, lanceerde die avond namelijk PUUR Mortsel Winter en PUUR Hove. Beide brochures worden uitgegeven in samenwerking met de lokale middenstand en de lokale overheid. Naast het verstrekken van nuttige informatie, wil Mensen zijn Media door de uitgave van de PUURs vooral mensen samenbrengen. Lokaal winkelen stimuleren en het lokale culturele aanbod etaleren, geeft mensen de kans om hun onderlinge relaties te onderhouden in de eigen regio. De lancering van de uitgaven met een cultureel event is dan ook telkens een bewuste keuze. 

Topband

Claptonite werd een overweldigend succes! Zowel de artiesten als de genodigden werden met heel veel warmte ontvangen door gemeente Hove en de leden van de harmonievereniging, die voor de logistieke ondersteuning zorgden. Met een overheerlijke pasta van Brandtfood achter de kiezen begonnen leadzanger Wesley Meynendonckx en zijn fantastische band aan een gevarieerde playlist met bekende en minder bekende pareltjes van ‘slowhand’ Eric Clapton. Wesley schijnt wel moeiteloos te zingen en zijn virtuoze gitaarsolo’s vielen duidelijk in goede aarde. Het magistrale toetsenwerk van niemand minder dan Steven Mintjens, de engelenstemmen van backing vocals Lea Vandenbroeck en Veronique Laeveren, de basgitaar van Marc Stoffelen en het trefzekere slagwerk van Sam Versmissen, maakten dat het geheel de som der delen ver oversteeg. 

(lees verder onder de foto)

Op naar een volgende gelegenheid

Het enige minpuntje aan de hele avond was dat de capaciteit van het prachtige Da Capo ontoereikend was voor het aantal aanvragen voor tickets. Wegens veiligheidsredenen dienden we met pijn in het hart mensen huiswaarts te sturen, omdat de zaal meer dan volzet was. Wie er wel bij was, zal ongetwijfeld toegeven dat Claptonite die aandacht meer dan waard is. Voor de toekomst moeten ze wel beginnen uit te kijken naar grotere podia. Ondertussen genieten we nog even ‘heerlijk lokaal’ van Wesley Meynendonckx en zijn TOP-band!  

Fik Verbiest 

Foto’s: © Wim Frans 

Boekingen en info: www.claptonite.be en www.wezz.info  

PS: Volgende optreden: 15/1 om 18 uur in Zorgbedrijf Louis Paul Boonstraat 21 – 2050 Antwerpen LO 

Geen posts om weer te geven

1 REACTIE

 1. Beste leden van het orkest.
  Met een grote verwachting was ik vrijdag 8 november aanwezig in DA CAPO.
  U spreekt van een overweldigend succes. Voor mij had dit ook een succes-verhaal kunnen zijn moest het slagwerk van Sam Versmissen zich had aangepast aan de andere zangers en spelers.
  Een dikke proficiat voor Wesley Meynendonckx met een fantastische stem ook de andere vrouwelijke stemmen en instrumenten deden het uitstekend. Heel spijtig dat het slagwerk mijn oortjes hebben doen uitpakken (gelukkig had ik die bij, anders had ik de zaal moeten verlaten!) Ik was niet de enige met dit kommentaar en hopelijik zal ik dit ook in de toekomst niet meer moeten herhalen.
  Ik denk dat het slagwerk op dit niveau niet thuishoort in een kleine band als deze maar wel op een groot
  podium in de open lucht.
  Met de beste bedoeling groet ik u,
  Magda Van Noten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here