Boechoutse Kunstvijver – bewonder het werk van 30 professionele kunstenaars uit eigen streek

0

Iedereen kent het Place du Tertre in Parijs en misschien ook de kunststeden Kassel en Venetië. Voor kunst van eigen streek moet je dit weekend in Boechout zijn. Beeldende kunst, muziek en performances: je beleeft het in kasteel Vijverhof in Boechout. Vrijdagavond 22 juni om 19.30 uur gaat De Kunstvijver er van start met een echte openingsceremonie. Hugo Matthyssen en Dimitri Leue zijn de ceremoniemeesters van dienst.

“Er moet een artistieke microbe in het Boechoutse leidingwater zitten,” meent Carl Depauw, voorzitter van de cultuurraad. “In Boechout en Vremde wonen en werken er veel getalenteerde kunstenaars. Hen moet je een podium geven, dachten we. Je kan onder meer schilders, etsers, beeldhouwers, graffitikunstenaars en juwelenontwerpers aan het werk zien. Maar ook andere creatieve kunsten zoals poëzie en poppentheater krijgen een plek. Met artistieke randanimatie en een kunstatelier voor kinderen wordt het weekend helemaal af.” De Kunstvijver is een actie van de cultuurraad en draagt het label ‘Cultuur beweegt’. Het is één van de specifieke acties waarmee de gemeente de tiende verjaardag viert van haar instap in het decreet lokaal cultuurbeleid.  

Programma:
Vrijdag 22 juni, 19.30 uur: openingsceremonie met Hugo Matthysen, Dimitri Leue en Stadsfanfare ’t Akkoord.
Zaterdag en zondag: artistieke workshops voor kinderen i.s.m. de Kunstacademie.
Zondag: openluchttheater Froefroe brengt de familievoorstelling ‘Kammelot’, om 11 en 15 uur. Kinderen vanaf 6 jaar.
Tijdens het weekend is de tentoonstelling te bezichtigen, zijn er muzikale verrassingsacts en is de Midzomerbar doorlopend open.
De Kunstvijver is op vrijdag open van 19.30 tot 1 uur, op zaterdag van 14 tot 24 uur en op zondag van 12 tot 18 uur.

Praktisch:
Er zijn nog kaarten (5eur) te koop voor ‘Kammelot’: www.boechout.be/vooruit, ook ter plaatse te koop.
Kasteel Vijverhof, Alexander Franckstraat 75, Boechout. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt: kom te voet of met de fiets.
https://www.facebook.com/search/top/?q=de%20kunstvijver

 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here