Afbeelding
Floraliën in het Paleis op de Meir cover

Floraliën in het Paleis op de Meir

Beleven

Van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober 2022 is het statige Paleis op de Meir in Antwerpen het kader voor een boutique-editie van de bekende Floraliën. De vorstelijke stadsresidentie, een erfgoedparel uit de 18de-eeuw, gaat in dialoog met creaties van topfloristen uit binnen- en buitenland. Een primeur! 

c) Thomas Geuens

Vijf dagen lang sieren hedendaagse bloemencreaties de mooiste salons van het Paleis op de Meir. De floristen laten zich inspireren door de botanische motieven in het historische interieur. Ook de huurders van het Paleis op de Meir gaan floraal. The Chocolate Line van Dominique Persoone en interieurwinkel Flamant zetten het evenement mee in de bloemen.

Floraliën in het Paleis op de Meir is een initiatief van erfgoedstichting Herita in samenwerking met Floraliën Gent en Stad Antwerpen. Herita is beheerder van het Paleis op de Meir en van andere waardevolle, historische plekken in Vlaanderen. De organisatie nodigt iedereen uit om onroerend erfgoed te beleven en te helpen bij de conservatie ervan. Als bezoeker, lid, vrijwilliger of donateur. Leden van Herita kunnen gratis naar de expo.

Floraliën draagt als organisator van de bekende vierjaarlijkse Floraliën Gent tonnen kennis en expertise bij tot het initiatief. De deelnemende floristen werden zorgvuldig door het team van Floraliën geselecteerd. Dankzij Stad Antwerpen krijgen sommige plantencreaties een blijvende plaats in de openbare ruimte rond het Paleis op de Meir. Op die manier draagt het evenement bij aan de vergroening van de stad. 

PRAKTISCH
Waar? Paleis op de Meir, Meir 50, 2000 Antwerpen
Wanneer? Van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober 2022.  Dagopenstelling van 09.00 tot 19.00 uur.

Info & tickets: paleisopdemeir.be

(c) Thomas Geuens
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding