Afbeelding

De muzikant: My Deer (Sunny Afternoon Sessions)

Beleven

Anne van Hoorick en Steven Hendrickx maken al jaren samen muziek. Met een nieuwe naam en hun nieuwe cd Echoes onder de arm zijn ze helemaal klaar voor The Sunny Afternoon Sessions op 31 maart ’19 in Lier. De Muzikant mocht op visite bij My Deer in hun repetitielokaal/studio in Ekeren en stelde hen ‘en passant’ een paar vragen.


Jullie maken al heel lang samen muziek, hoe hebben jullie elkaar gevonden?

Van Hoorick - Ja, al sinds 2004 maken wij samen muziek. Wij waren buren van elkaar in Kapellen en zaten samen op de muziekschool.
Hendrickx - Rond ons achttiende kregen we het idee om eens samen te spelen. Aangezien piano, zang en gitaar goed samengaan en we allebei met zang bezig waren, was het eigenlijk een evidentie dat we samen iets zouden doen.

Heetten jullie toen ook al My Deer?

Hendrickx - Nee, die naam is pas veel later gekomen. In 2005 wilden we ons inschrijven voor ‘Music Live’, een wedstrijd over heel Vlaanderen en hadden daarvoor een groepsnaam nodig. Dan hebben we snel een naam gezocht: The Remedy. We vonden die van bij het begin niet zo goed, maar hebben wel drie demo cd’s met deze naam gemaakt.
Van Hoorick - Drie jaar geleden zijn we begonnen aan Echoes en vonden we het toch beter om de naam te veranderen. We zijn dusdanig geëvolueerd dat het nu tijd werd om met een nieuwe naam te komen.

Zo kwamen jullie bij My Deer?

Van Hoorick - Wij hebben twee maanden gezocht en elke naam die we verzonnen, bestond al. Op onze muur hing The Remedy en we waren wat aan het spelen met die letters en opeens stond er My Deer. We vonden dat passen omdat we op zoek waren naar iets dat beter bij onze stijl paste.
Hendrickx - Over het logo is ook lang nagedacht, een vriendin van ons die grafische vorming heeft gedaan, heeft dit ontworpen. We zijn heel blij met het resultaat.

Jean Bosco Safari en Dana Rexx vergeleken jullie een beetje met REM en Dana Rexx voegde er ook nog Nirvana aan toe. Hoe omschrijven jullie zelf jullie muziek?

Hendrickx - Vroeger zegden we altijd singer-songwriter, maar dat geeft niet helemaal weer wat wij doen. Op onze nieuwe cd Echoes is het eerste deel (The Chaos) meer poppy en uptempo terwijl het tweede deel (The Calm) rustiger is met akoestische folk en indiepop.

Hebben jullie de cd zelf opgenomen en gemixt in deze studio?

Hendrickx - Ja, bijna alles is hier opgenomen, behalve de bas en de drums. Ik had ook al wel wat gemixt, maar uiteindelijk heb ik dat overgelaten aan iemand anders.
Van Hoorick - Via via hebben we Johnny Szczepanski leren kennen die kan mixen en masteren en op zoek was naar een nieuw project. De bas en de drum zijn bij hem in Ranst opgenomen.

Jullie nieuwe cd is nu uit, hoe willen jullie die promoten?

Van Hoorick - Wij zullen onze cd akoestisch voorstellen in Kapellen, Antwerpen en bij jullie in Lier.
Hendrickx - De bedoeling is dat we daar wat cd’s kunnen verkopen, maar we hebben deze keer ook erg ingezet op iTunes en Spotify. We denken erover om met onze gastmuzikanten een grotere show te geven. Dat vraagt natuurlijk wel wat voorbereiding, maar dat doe ik persoonlijk wel graag.

Dana Rexx vroeg zich ook nog af of The World zelf geschreven was. Hoe verliep het schrijfproces voor de nieuwe cd?

Hendrickx - Ja, sommige nummers zijn volledig geschreven door mij en andere nummers door Anne, maar het uiteindelijke resultaat is altijd een samenwerking van ons twee.
(lees verder onder de foto)

Jullie staan op 31 maart samen met Jean Bosco Safari, Dana Rexx en Lies & Jeroen op het podium. Goed als ik fragmenten laat horen van elke groep?

Van Hoorick – Jazeker, want we kennen de andere groepen nog niet.
Hendrickx - Dana Rexx is wat elektronischer, heel zuivere stem.
Van Hoorick - Dana Rexx is totaal iets anders dan wat wij brengen, ben heel benieuwd!
Hendrickx - Lies & Jeroen klinken een beetje zoals wij in het Nederlands. Als wij tweeën akoestisch optreden, gaat het ook deze richting uit.
Van Hoorick - Ja inderdaad, onze muziek lijkt wel wat op die van Lies & Jeroen.

‘t Zou fijn zijn als jullie samen op het einde één nummer samen zouden spelen, welk nummer zouden jullie dan graag samen met de andere muzikanten zingen?

Van Hoorick - Ja, tof, Let It Be van The Beatles is misschien wel leuk om te doen!
Hendrickx – ‘k Ben ook wel benieuwd wat de andere groepen willen doen, we zien het in elk geval zitten om dit samen te doen.

Prima, dat komt helemaal goed! Bedankt voor dit zeer fijne gesprek en tot 31 maart in Lier!

Foto: Christine Voets - Tekst: Bart Van den Bosch
Meer info over The Sunny Afternoon Sessions via www.demuzikant.be