Afbeelding

Maak je badkamer nu ‘old day proof’

Beleven

Tijd om je woning op te frissen? Ben je door omstandigheden verplicht om je woning aan te passen of hou je nu al rekening met je ‘oude dag’? Denk dan zeker goed na over de inrichting van je badkamer, een van de kleinste, maar ook een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Er zijn een hele reeks kleine en grotere aanpassingen mogelijk, die je het leven nu én later een heel stuk gemakkelijker en comfortabeler kunnen maken.

Bouw- of renovatiewerken plan je bij voorkeur op lange termijn. Zo wordt er tegenwoordig meer en meer gebouwd en verbouwd met een minder mobiele ‘oude dag’ in het achterhoofd. In eerste instantie is het belangrijk om voldoende plaats te voorzien zodat er bewegingsruimte is voor bewoners die (tijdelijk) moeten kunnen manoeuvreren met een wandelstok, een rolstoel, … Denk bijvoorbeeld aan bredere deuren of een traplift.
Ook in je badkamer kan je heel wat veranderingen doorvoeren die je later nog van pas zullen komen. Zo kiest men bijvoorbeeld steeds vaker voor een douche dan voor een bad. Dat is namelijk niet alleen zuiniger, het voorziet ook meer ruimte, veiligheid en comfort. Zeker een inloopdouche biedt heel wat voordelen. Omdat die doorgaans gemaakt wordt zonder hinderlijke drempels en deuren is het trouwens esthetisch ook vaak de interessantste oplossing. Je kan erin manoeuvreren met een rolstoel of looprek en je kan er een douchestoel in kwijt. Door een strategische plaatsing van handvaten kan je je makkelijk vasthouden en opduwen.
Tegenwoordig kan je via de Vlaamse overheid als 65+’er trouwens rekenen op een tegemoetkoming: Wonen-Vlaanderen voorziet voorlopig namelijk een interessante aanpassingspremie. Overweeg dus zeker de mogelijkheid om je woning ‘old day proof’ te maken. Het zal je de kans geven om op moeilijke momenten (langer) thuis te blijven, in je vertrouwde omgeving en bij de mensen die je een goed gevoel geven. Want uiteindelijk ben je toch nergens liever dan thuis?
Vragen of nood aan inspiratie? Bij Van Calster helpt men je graag verder en je kan er nu bovendien profiteren van pittige saloncondities. Van Calster boogt ondertussen al op drie generaties ervaring in badkamerrenovatie. Laat je droombadkamer realiseren van A tot Z en … vaarwel zorgen! Bij een volledige badkamerrenovatie breekt Van Calster je huidige badkamer nu trouwens tijdelijk gratis uit! Maak een afspraak en garandeer jezelf van professioneel advies en de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Van Calster Aartselaar, Boomsesteenweg 20, 2630 Aartselaar, 03 500 95 10,      www.vancalster-badkamerrenovatie.be
Tekst: Joyce Verschueren en Fik Verbiest – Mensen zijn Media - Foto’s: Wilfried Deferme
Afbeelding
Afbeelding