Afbeelding

Ongebruikte spullen in huis? Of op schattenjacht? Kom naar onze #geefkast!

Beleven
December is de cadeautjesmaand bij uitstek: de sint, kerst, Nieuwjaar, … Iedereen is druk in de weer met cadeaus zoeken in de shoppingcentra, winkelstraten en steeds meer online. Terwijl de ene daaruit plezier haalt, ziet de andere ertegenop om de drukte te trotseren of om weer op zoek te gaan naar een origineel geschenk.
Nadat de cadeautjes uitgedeeld zijn, vernemen we ook telkens dat een groot deel van de buit meteen opnieuw te koop aangeboden wordt, bijvoorbeeld via tweedehandswebsites. Nog veel meer cadeaus worden niet doorverkocht, maar worden uiteindelijk toch amper of zelfs nooit gebruikt. Hetzelfde geldt trouwens net zozeer voor dingen die we niet cadeau krijgen, maar die we gewoon voor onszelf hebben gekocht. Kleding, boeken en dvd’s, gezelschapspelletjes of die ene keukenmachine waar je die heerlijke cake mee zou maken: vaak komen ze de kast nooit uit.
Wat als we die ongebruikte spullen zelf eens cadeau zouden geven, zodat iemand anders ze wel kan gebruiken? Dat is eenvoudig, leuk, duurzaam én sociaal. Daarom plaatsen wij bij Mensen zijn Media in december een #geefkast, een idee van vzw Netwerk Bewust Gebruiken! Zo maak je met de feestdagen iemand anders gelukkig met jouw ongebruikte, uitgelezen, te klein geworden, … spullen! Iedereen mag natuurlijk ook een schat komen halen uit de #geefkast. Eventuele resterende spullen schenken we aan In de buurt vzw in het kader van De Warmste Week. Spoor je collega’s, vrienden en familie gerust ook aan om hun spullen naar de #geefkast te brengen of om iets leuks te komen ophalen. Zo maken we elkaar gelukkig en het is nog eens goed voor het milieu ook! Merry Christmas!
#geefkast bij Mensen zijn Media, van 3 tot 21 december (weekdagen 9–17 uur), Sint-Benedictusstraat 134 Mortsel