Afbeelding

Chris Lomme en Paul Michiels vieren hun verjaardagen ook in Aartselaar

Beleven

In oktober haalt Cultureel Centrum Aartselaar drie maal de verjaardagskaarsjes boven. Chris Lomme, Paul Michiels en Steven Mahieu … Alle drie vieren ze in 2018 een speciale verjaardag. Ze blazen respectievelijk 80, 70 en 40 kaarsjes uit.


Steven Mahieu palmt publiek in met pure comedy

Steven Mahieu trapte de verjaardagsmaand op gang. Met ‘Zonder filter’ bracht hij er afgelopen donderdag eerlijke comedy. Rechttoe, rechtaan, zuiver en zonder franjes. Het Aartselaarse publiek smulde er van. Met zijn scherpe observaties en analyses maakte Mahieu een voorstelling van 2 uur in plaats van de voorziene 1 uur en 20 minuten. Een warme sfeer en direct contact met de komiek zorgden voor een topavond.

Meesterlijke Chris Lomme

Ook nu verwelkomt Cultureel Centrum Aartselaar Chris Lomme. Vorig jaar konden bezoekers haar al aan het werk zien in ‘Het kraken van de maan’. Lomme staat ondertussen 60 jaar op de planken. En met haar bijna 80 lentes – ze verjaart in december – is ze nog steeds een meisje dat niets liever doet dan spelen. Ter gelegenheid van dit jubileum trekt de actrice Vlaanderen rond met de theatervoorstelling ‘Adela en Helena’. Katelijne Verbeke en Simone Milsdochter vergezellen haar. Ze brengen het verhaal van drie vrouwen die op de vlucht zijn voor oorlog in het Europa van begin 20e eeuw. Ze ontmoeten elkaar in Antwerpen en vertellen er elk hun levensverhaal. De op het eerste zicht verschillende vrouwen blijken een opvallende gelijkenis te hebben. Alle drie waren ze ooit op de vlucht, op zoek naar een beter leven en de ware liefde.
De actrices zetten hun personage op zeer overtuigende wijze neer. Het beeldend taalgebruik, de knappe acteerprestaties en de sobere regie dragen bij tot een sterke maar intieme voorstelling. ‘Adela en Helena’ is als productie een kleine voorstelling, maar in verhaal en spel absoluut een grote vertoning.

Eeuwig jonge Paul Michiels brengt verjaardagsconcert

In juni werd Paul Michiels 70. Dat viert hij met een nieuwe plaat en een aantal verjaardagsconcerten. De fans uit de Zuidrand en Rupelstreek ziet hij daarbij niet over het hoofd. Donderdag 25 oktober strijkt Paul met zijn band neer in Aartselaar. Hij brengt zijn favoriete wereldsongs, maar ook hits en parels uit zijn eigen muzikale oeuvre. In de jaren ’60 begon Paul Michiels zijn rijk gevulde carrière. Nadien volgden o.a. internationale successen zoals ‘The Way To Your Heart’ met hitmachine Soulsister. Later wist Paul solo ook te scoren bij het grote publiek. Zijn cover van ‘Forever Young’ zit in het algemeen geheugen. Het zou een nummer kunnen zijn dat hij zelf schreef. Het lijkt wel of er op de zanger geen leeftijd te plakken valt. Er is dan ook geen betere titel voor deze tournee dan ‘Ageless’.
Adela en Helena, donderdag 18 oktober 2018 om 20.15 uur (€ 18)
Paul Michiels, donderdag 25 oktober om 20.15 uur (€ 28)
CC ‘t Aambeeld, della Faillelaan 34,  Aartselaar - tickets: CC ’t Aambeeld, 03 877 28 75, cultuur@aartselaar.be of de website van CC ‘t Aambeeld
Bron: Gemeente Aartselaar - Foto: Ronny Mullens
Meer lezen? Muurschildering fleurt achtergevel CC ‘t Aambeeld op.