Bakrevolutie of verrassingscake?

0

Op 4 september startte Vier met de reeds derde serie van “Bake Off Vlaanderen”. Alle opnames gingen zoals voorheen door in de bekende witte tent op het domein in Schoten en zijn reeds achter de rug.

Acht weken lang strijden tien gepassioneerde amateurbakkers tegen elkaar voor de titel ‘meest getalenteerde thuisbakkers’, acht heftige en dolle bakweken volgens presentator Wim Opbrouck. Wim die het liever niet had over 10 kandidaten, maar wel over ‘bakkers & baksters”, stelde ze allemaal voor in de thuishaven van jurylid Herman Van Dender, meester-patissier en chocolatier in Groot-Bijgaarden. Met culinaire auteur Regula Ysewijn als tweede jurylid, is het dezelfde ploeg als in Bake Off I & II die op het scherm zal verschijnen.

Bakplaten, kookeilanden en wekkers zijn de andere belangrijke ingrediënten van het programma waar ‘multi-tasking” weer een begrip zal zijn. Zwarte Woud-taart, tarte tatin, Victoria sponge cake, javanais, wat zal er allemaal de revue passeren?

Tien kandidaten van over heel Vlaanderen, van Oostende tot Hasselt, doen mee.

Philip Otten is 33 en komt uit Berchem. Hij is apotheker in het Antwerpse. Precisiewerk is een onderdeel van het apothekersberoep en ook heel belangrijk bij het bakken. “Alle twee is het fijn werk”, zei Philip. “Toch merk ik dat ik bij het bakken na een tijd toch ook op het gevoel afga. Mijn interesse was in feite tweeledig: ik wou eens graag op tv komen en tijdens mijn middelbare studies was ik begonnen in de richting hotelier. Tel daar nog eens een korte extra-opleiding dieetkunde bij en dan was de keuze vlug gemaakt om me kandidaat te stellen. In Schoten ging een nieuwe wereld voor mij open.”

Het moeilijkste? Volgens Philip zeker tegen de tijd werken, alles is strikt getimed en de toegestane tijd is toch wat krap. Ook de afleiding door presentator Wim, of door de juryleden is iets waarmee je moet leren leven. Niet altijd makkelijk voor sommige bakkers! Trouwens de opnames zijn ook heel tijdrovend. Voor één aflevering film je soms een heel weekend.

Benieuwd wie we als winnaar zullen zien. Bekijk zeker de trailer eens, die juist geen minuut duurt en Regula zei ons dat de trailer helemaal gemaakt is onder de Leeuw van Waterloo.

Tekst en foto’s: A. Charrin

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here